Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:59 |
[I 2.0] dysze spryskiwaczy, inne niż fabryczne |
Autor |
Wiadomość |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 10-08-2014, 01:03 [I 2.0] dysze spryskiwaczy, inne niż fabryczne
|
|
|
Chciałbym wymienić dysze spryskiwaczy na regulowane. Wydaje mi się że moja maska ma w okolicach prawego spryskiwacza za dużo lakieru i szpachli i fabryczny spryskiwacz ledwo trafia w szybę. Efekt jest taki że mogę opryskiwać pieszych na chodniku i ma zafajdaną szybę pasażera. Niestety fabryczne dysze nie mają regulacji, w każdym razie boje się użyć większej siły żeby spróbować je podregulować i szukam jakiś zamienników.
Najchętniej jakieś 3 strumieniowe z regulacją, albo jakiś podobny bajer jak w maździe 3 mojej mamy, tam każda dysza ma dwie podwójne dysze. W ostateczności mogą być już podobne jak fabryczne mitsu, podwójne, byle by były z regulacją, bo pewnie inny samochód inny kąt i odległość od szyby.
Widziałem na aledrogo jakieś uniwersalne spryskiwacze "mgłowe", tak według filmików nie podoba mi się ten efekt, ale może ktoś się wypowie jak to jest skuteczne w działaniu. |
|
|
|
 |
albercik83
Forumowicz
Auto: Outlander I 2.0
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Kwi 2013 Posty: 49 Skąd: Brodnica
|
Wysłany: 10-08-2014, 11:56
|
|
|
Witam. W moim miśku mam podwójne dysze i regulowane. Żeby je ustawić wkładałem w dyszę trochę grubszą igłę tak żeby była dopasowana do otworu i regulowałem. Spróbuj, może bawet i na siłę bo może te Twoje tak zastygły że cieżko je ruszyć. pozdro |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 10-08-2014, 15:49
|
|
|
Dzięki za wiadomość, moje wyglądają tak jak na tym zdjęciu z allegro
Czy Twoje też? |
|
|
|
 |
nytsug
Mitsumaniak

Auto: Outlander + Pajero
Pomógł: 15 razy Dołączył: 10 Lip 2013 Posty: 453 Skąd: LUBLIN - okolice
|
Wysłany: 11-08-2014, 09:54
|
|
|
Najlepiej jak je wyjmiesz i rozbierzesz - one wychodzą do przodu jak jest dziurka spryskiwacza. To są kulki w otworkiem. Pewnie rdza je trochę zastała więc spryskaj czymś albo ropą i będzie śmigać. |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 11-08-2014, 11:32
|
|
|
nytsug napisał/a: | Najlepiej jak je wyjmiesz i rozbierzesz - one wychodzą do przodu jak jest dziurka spryskiwacza. To są kulki w otworkiem. Pewnie rdza je trochę zastała więc spryskaj czymś albo ropą i będzie śmigać. | No właśnie u mnie są takie jak na zdjęciu z allegro, nie wyglądają jak kulki, przynamniej powierzchnia czołowa jest płaska. Potrzebuję potwierdzenia czy warto się z nimi siłować czy może są na stałe. |
|
|
|
 |
albercik83
Forumowicz
Auto: Outlander I 2.0
Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Kwi 2013 Posty: 49 Skąd: Brodnica
|
Wysłany: 12-08-2014, 15:35
|
|
|
Sprawdziłem swoje dysze i mam takie same jak na zdjęciu czyli nie regulowane.
Nie wiem jak to się stało ale chyba pomyliłem te dysze z dyszami z które miałem w mondeo.
I to chyba tamte dało się regulować a tych z miśka nie za bardzo bo próbowalem. Te w miśku przetykałem bo miałem pozatykane
Sorki za wprowadzenie w błąd |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 12-08-2014, 21:50
|
|
|
Kolego Nytsug, czekam na info jak wyglądają Twoje dysze spryskiwaczy. |
|
|
|
 |
nytsug
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-08-2014, 23:04
|
|
|
No i się pospieszyłem z wypowiedzią, w Carismie były kulowe a tutaj są na stałe. Nie ma możliwości regulacji niestety. Można spróbować założyć te od Carismy:) |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
|
Wysłany: 13-08-2014, 14:25
|
|
|
nytsug napisał/a: | No i się pospieszyłem z wypowiedzią, w Carismie były kulowe a tutaj są na stałe. Nie ma możliwości regulacji niestety. Można spróbować założyć te od Carismy:) | Dziwne, na zdjęciu są te od Carismy, przejrzałem jeszcze dwie aukcje i wszystkie do Carismy wyglądały jeśli nie identycznie to bardzo podobnie. |
|
|
|
 |
nytsug
Mitsumaniak

|
Wysłany: 14-08-2014, 00:47
|
|
|
Nie próbowałem ich rozbierać bo nie mam takiej potrzeby, ale może jest jakiś sposób by te dysze ruszyć. Może one są regulowane wewnątrz tzn. trzeba włożyć jakąś szpilkę i pchnąć wnętrze w otworze. Sam nie wiem - u siebie nie mogę ich też ruszyć, wygląda jakby była taka mała kuleczka zatopiona ale tak jakby na stałe. |
|
|
|
 |
|