|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ Cari 1.6 ] Kluczyki w stacyjce |
Autor |
Wiadomość |
tasman1988
Forumowicz
Auto: Mitshubishi Carisma
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-07-2015, 23:07 [ Cari 1.6 ] Kluczyki w stacyjce
|
|
|
Siema.
Ostatnio miałem przygodę z zatrzaśniętymi kluczykami w samochodzie, a ze mam jeden komplet kluczy to po awaryjnym otwieraniu pojechałem i dorobiłem zapasowy klucz bez immobilizera.
Jakiś czas później samochód stał sobie elegancko i był wietrzony bo pogoda sprzyjała, wchodzę do samochodu chce go przestawić a kluczyki w stacyjce nie chcą sie obrócić... poszedłem po zapasowy bez immobilizera przekręciłem w nim w stacyjce bez problemu i odpalił samochód ale wiadomo po 3-5 sek zgasł, kilkanaście raz przekręcałem zapasem i nie było problemu stacyjka działała potem włożyłem oryginalny klucz i trochę niechętnie ale działa.
Dziś wróciłem z podroży do domu samochód postał tak z 4-5 godzin ja chce jechać po zakupy a tu znów cyrk z niechęcią stacyjki do oryginalnego klucza wiec znów po zapas kombinacja i jakoś odpaliłem.
Co proponujecie żeby było dobrze i nie wchodzić w nadmierne koszty z dorobieniem klucza zapasowego ale z immobilizerem co by samochód nie gasł? Pierwszy klucz się wyrobił ze stacyjka nie chce sie odblokować? |
|
|
|
 |
Ziemba.
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.6 100KM 1998r.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 11 Sty 2015 Posty: 441 Skąd: Okolice Grójca
|
Wysłany: 12-07-2015, 23:34
|
|
|
Jeżeli chcesz bez kosztów to przełóż pestkę immobilizera z oryginalnego kluczyka do dorobionego. |
_________________ 03318/KMM
Cari 10.2013 - nadal
Banan/Cyrtryna 06.2017 - 11.2019
Ruda 03.2016 - 04.2017
Baśka 02.2017 - 03.2017
Pomogłem? Jeśli tak to się nie krępuj
http://www.pajacyk.pl/ |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 12-07-2015, 23:46
|
|
|
Ewentualnie przyklej ją gdzieś w okolicy stacyjki. Tyle, że wtedy auto masz niechronione.
Najprostszym jednak rozwiązaniem jest po prostu dorobienie kluczyka z immo. Oczywiście nie w ASO, bo tam ceny są kosmiczne, ale w jakimś zwykłym serwisie od kluczy wszelakich. Ceny (w skali kraju) wahają się gdzieś w granicach 100-300 zł |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
|
|