|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Drgania na postoju. |
Autor |
Wiadomość |
mariachi
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Kwi 2015 Posty: 15 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-11-2017, 22:40 Drgania na postoju.
|
|
|
Witajcie,
od jakiegoś czasu zauważyłem lekko wyczuwalne drgania na postoju i minimalną zmianę charakterystyki pracy silnika w swoim Mitsubishi ASX 1.6 benzyna. Przejechane mam 35 tys. kilometrów czy Wy w swoich też zauważyliście podobne zachowanie? A druga sprawa przy odpuszczaniu sprzęgła np. na luzie w końcowej fazie odpuszczania minimalnie zmienia się dźwięk silnika.
Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam,
mariachi |
|
|
|
 |
micubishon
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 21-11-2017, 01:12
|
|
|
Co do pierwszego, jeśli te drgania występują cyklicznie co kilka sekund (takie chwilowe lekkie obniżenie obrotów silnika), to jest chyba związane z włączoną klimatyzacją i z tego co gdzieś czytałem jest normalne. Spróbuj dla potwierdzenia wyłączyć na chwilę klimę. |
|
|
|
 |
mariachi
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX
Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Kwi 2015 Posty: 15 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 21-11-2017, 11:23
|
|
|
To już wykluczyłem wcześniej faktycznie na klimatyzacji są cykliczne drgania.
Natomiast problem występuje również bez klimatyzacji i zastanawiam się co to może być. |
|
|
|
 |
Foka2011
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1.6 Bluesky
|
Wysłany: 21-11-2017, 21:49
|
|
|
Sprawdź, czy wystąpienie drgań nie jest przypadkiem związane ze zwiększeniem poboru prądu, (np włączone ogrzewanie szyby, do tego radio, reflektory itp.) w połączeniu z zimnym silnikiem.
Generalnie ten silnik, chociaż trwały i bezawaryjny, nie grzeszy nadmierną kulturą pracy. |
|
|
|
 |
|
|