|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E32A 1.8] Przekaźnik pompy paliwa |
Autor |
Wiadomość |
lukas12125
Forumowicz Szczytek
Auto: Galant '90 1.8 90kw
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-09-2014, 00:37 [E32A 1.8] Przekaźnik pompy paliwa
|
|
|
Witam, mam problem z moim Galantem, chciałem go odpalić lecz rozrusznik kręci, a tylko przekaźnik cyka, rozebrałem go i jedna cewka załącza przez elektromagnes druga zaś albo lata jak szalona albo cały czas załączona, lecz nadal nie odpala, miałem tak raz ale na drugi dzień odpalił i jeździłem tak z miesiąc, i teraz zdechł na amen, czasami łapnie trochę ale tylko jakby opary. Mam pytanie i wątpliwości czy to nie oby pompa, lecz jak załączony jest to słychać jak chodzi pompka.
Numery przekaźnika:
E8T06975
0515
Jeśli ktoś by miał namiary na taki typ, ponieważ są na necie o takim numerze ale te dolne cyfry (0515) Są większe.
Dzięki za pomoc |
|
 |
KsiadzRobak
Forumowicz
Auto: Lancer
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Wrz 2014 Posty: 1029 Skąd: ecki
|
Wysłany: 13-09-2014, 22:46
|
|
|
A czy komputer wtrysku był sprawdzony? - w tym modelu wylewały kondensatory w środku i powodowały uszkodzenia ścieżek a potem także niektórych elementów komputera. I objaw jak powyżej. |
|
|
|
 |
lukas12125
Forumowicz Szczytek
|
Wysłany: 14-09-2014, 12:34
|
|
|
A czy powiedziałbyś gdzie ten komputer się znajduje?
Wyjąłem główny komputer, w środku nie ciekawie, zawiozę do specjalisty byc może coś z nim. |
|
 |
KsiadzRobak
Forumowicz
Auto: Lancer
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Wrz 2014 Posty: 1029 Skąd: ecki
|
Wysłany: 14-09-2014, 21:28
|
|
|
oczywiście - prawy przedni słupek
otwórz schowek przed pasażerem (najlepiej go wyjmij) i spójrz mocno w prawo, będzie taka pucha:
jeśli jeszcze nie zaglądałeś, to może być dobry trop
kiedyś je naprawialiśmy w serwisie - jeśli nie padł procesor |
|
|
|
 |
lukas12125
Forumowicz Szczytek
|
Wysłany: 14-09-2014, 23:51
|
|
|
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1262822.html
Dokładnie takie same przyczyny jak napisane wyzej w poście. Śmieszne jest to że za którymś razem jak próbuję odpalić to wskazówka pokazuje na 1000 obr, i tak zostaje, próbuje dopuścić do komputera że jest odpalony lecz nie działa. Jutro wiozę komputer do elektromechanika. Dzięki chłopaki |
|
 |
|
|