|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJ1A 1.3] Dziwne skrzypienie,oraz coś z silnikiem. |
Autor |
Wiadomość |
Kristover086
Forumowicz

Auto: Colt 1.3 75km
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2014 Posty: 36 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 24-08-2014, 00:03 [CJ1A 1.3] Dziwne skrzypienie,oraz coś z silnikiem.
|
|
|
Witam ostatnio pojawił mi sie taki objaw że,coś skrzypi w tylnym zawieszeniu po deszczu się to nasila,lecz na sucho też słychać dziwne skrzypienie zawieszenie sprawdzane na 100% sprawne,tak sam z przodu metaliczny dzwięk jak by maska trzaskała no nie wiem,druga opcja to dziwne dławienie silnika objaw podobny do hamowania silnikiem trwa sekundy i dzieje sie to przy przyśpieszaniu potem wszystko wraca do normy tak jak by silnik sie zawieszał szarpnięcie i potem ok. |
|
 |
eve1988
Forumowicz
Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Pomógł: 38 razy Dołączył: 12 Maj 2013 Posty: 580 Skąd: Łochów
|
Wysłany: 24-08-2014, 08:47
|
|
|
1. Mi skrzypial lacznik stabilizatora, a luzu nie mial.
2. Na dobry poczatek sprawdz stan ukladu zaplonowego kopulka, kable, swiece. |
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23635 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 24-08-2014, 09:45
|
|
|
Skrzypienie w zawieszeniu może wystąpić od spręzyn, stabilizatora czy też podkładek gumowych na wahaczach przy silentblockach. jezeli wydaje Ci się ze metaliczne stukanie z przodu pochodzi od maski zatem sprawdź jej zawiasy. Dławienie przy przyśpieszaniu - sprawdź palec, kopułke, przewody, świece i kąt zapłonu |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
krzysieg
Forumowicz

Auto: Colt CJ1A 00'r.
Pomógł: 24 razy Dołączył: 18 Lut 2011 Posty: 575 Skąd: Jelenia góra
|
Wysłany: 24-08-2014, 11:53
|
|
|
U mnie skrzypiał sworzeń mimo że nie miał luzu , za to był suchy bez smaru . |
|
 |
Kristover086
Forumowicz

Auto: Colt 1.3 75km
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Sie 2014 Posty: 36 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: 24-08-2014, 18:01
|
|
|
ok,więc kable oraz kopułkę przeczyściłem, wlałem taki preparat do silnika doktor,zmieniłem świece na nowe,szarpanie ustało silnik chodzi ciszej jest różnica i to duża na plus,lecz zadymiło z pod świec,czy może dlatego ze popsikałem wd40 i odparowało czy coś innego może za lekko świece wkręcone,auto wyschło po deszczu, i skrzypienie jest tylko na mocnych nierównościach typu dziury,drogi polne,itp.
[ Dodano: 26-08-2014, 14:46 ]
Pomoże ktoś może amory siadają z tyłu lub sprężyny,bo powiem ze prowadnice juz zaczynają rdzewieć. |
|
 |
|
|