|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] Silnik dławi się. |
Autor |
Wiadomość |
Paweł W.
Mitsumaniak
Auto: MSS 1,6 2002, Nissan Note 1,4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Paź 2013 Posty: 433 Skąd: z Warszawy
|
Wysłany: 24-08-2014, 14:35 [MSS 1.6] Silnik dławi się.
|
|
|
Drodzy koledzy. Przyznam że w trzech już przypadkach Wasza pomoc okazała się nieoceniona i mój dziarski "SPACEK" nadal jeździ fajnie. DZIĘKUJĘ.
MÓJ PROBLEM: Dziś o 5.00 rano odjechałem kilkaset metrów i auto nagle zaczęło dławić się, włączyła się kontrolka silnika. Stanąłem pogrzebałem, zdjąłem filtr powietrza i...pojechał.
Chcę kolegów zapytać czy i jaki jest dostęp do pompy paliwa i przewodów paliwowych. Czy spotkaliście się z "duszeniem się" silnika na przemian z normalną jazdą? Niestety, ostatnio jeździłem dość dużo na rezerwie. Wolne obroty są, na wysokie obroty raz wchodzi raz nie, świece są wymienione więc co to może być?
Pozdrawiam
Paweł W. |
_________________ Pavcio SS1,6 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23634 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 24-08-2014, 15:15
|
|
|
Skoro pojawił się bład to najlepiej odczytąc go i postapic zgodnie z procedura diagnostyczna, może być problem z pompka paliwowa, ale lepiej zaczac od odczytu kodu błedu niż w ciemno celowac |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Paweł W.
Mitsumaniak
|
Wysłany: 24-08-2014, 17:54 silnik cd.
|
|
|
Dziękuję. Błąd pojawił się, rzeczywiście ale jak mam to zrobić, w jaki sposób to odczytać?
Pozdrawiam
Paweł W. |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 24-08-2014, 18:02
|
|
|
Kupić albo poszukać kogoś kto ma kabel diagnostyczny np. ELM327. Pierwszy lepszy warsztat za odczytanie błędu skasuje Cię za taką usługę minimum 50zł, a tyle wystarczy na zakup kabelka + wysyłka i jeszcze zostanie.
Możesz też popytać na forum regionalnym, na pewno znajdzie się jakiś mitsumaniak, który pomoże |
|
|
|
 |
Paweł W.
Mitsumaniak
|
Wysłany: 24-08-2014, 18:32 silnik...cd.
|
|
|
Dziękuję, bardzo dziękuję za informację.
Zrobię jak mi radzisz, mam znajomka, który ma taki kabelek, skaner, zdaje mi się.
Jeśli nie masz nic naprzeciw, poinformuję Cię o efektach poszukiwań i naprawie, rzecz jasna.
Najserdeczniej Pozdrawiam
Paweł W.
PS.GALANT, rzeczywiście, przepiękny.Cześć. |
|
|
|
 |
|
|