|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Co zamiast radia Becker |
Autor |
Wiadomość |
KsiadzRobak
Forumowicz
Auto: Lancer
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Wrz 2014 Posty: 1029 Skąd: ecki
|
Wysłany: 16-09-2014, 09:54 Co zamiast radia Becker
|
|
|
Mam taki problem, że kompletnie nie znam się na CA a muszę kupić jakieś radio do auta.
Obecnie używam radio Becker Online PRO - to taki kombajn za 2000 € więc ciężko będzie go sensownie zastąpić - ma nawigację GPS, telefon GSM i przeglądarkę WAP. Najpierw zepsuł się CD, więc i map i nawigacji używać nie mogę. Z telefonu w radiu nie korzystam, bo nie mam takiej potrzeby. Podobnie z internetu nie korzystam, bo nie mam duplikatu karty GSM. Teraz internet czy GSM lepiej się w telefonie sprawdza. Będzie mi tylko brakowało tego czytania SMSów z niemieckim akcentem
Niedawno uszkodzeniu uległ odtwarzacz kart MMC/SD. Także pozostaje mi tylko radio i słuchanie o pogłowiu trzody chlewnej w Jedynce.
Ponieważ cały system jest dość rozbudowany (głośniki Infinity w systemie 2+2+2, subwoofer na osobnym wzmacniaczu, mnóstwo zwrotnic itd.) to chciałbym coś, co będzie grało chociaż podobnie. Kto słuchał Beckera, wie że nie będzie to proste.
Kiedyś widziałem fajne radio Panasonic o bardzo dużej ilości opcji do konfigurowania i ciekawym brzmieniu. Podobnie całkiem dobrze grają radia Clarion.
Wszystkie Kenwood czy Blaupunkt i JVC, które odsłuchiwałem w Media Markt brzmiały bardzo kiepsko. Do tego Blaupunkt porażał tandetą plastiku.
Pomyślałem o takim Clarion:
http://allegro.pl/radio-c...4571673114.html
(sory, że link do Allegro, który wygaśnie).
Ma procesor dźwięku a to już duży plus.
Czy może coś jeszcze lepszego się znajdzie?
Co być musi, to złącze USB lub slot kart SD, płyt obecnie nie używam.
Auto jest oczywiście wygłuszone (na czasy produkcji i montażu Beckera - czyli 2002 r - to było dość profesjonalne). Okablowanie jest profesjonalne.
[ Dodano: 18-09-2014, 10:18 ]
Udało mi się naprawić CD, więc Becker zostaje. Uffff - grał dobrze, bez sensu było go wymieniać.
Jeszcze tylko zostaje uruchomienie złącza kart SD i będzie super.
Po 3 drucikach i kilku niefabrycznych lutach widać, że już ktoś coś naprawiał kiedyś w nim (radia nie mam od nowości). |
|
|
|
 |
|
|