Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] Proszę o pomoc. Pytanie o rodzaj przepustnicy
Autor Wiadomość
Mattuk87 
Nowy Forumowicz

Auto: 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Wysłany: 29-08-2014, 21:28   [Cari 1.8 GDI] Proszę o pomoc. Pytanie o rodzaj przepustnicy

Witam, mam na imię Mateusz. Zwracam się do was drodzy forumowicze o pomoc. Mianowicie, posiadam volvo z silniczkiem 1.8 GDI, po lifcie rok 2001. Na forum Volvo skierowali mnie tu twierdząc, że jest to odpowiedniejsze miejsce na tego typu pytanie. Do setda.

Po odpalaniu silnika nastąpiły duże drgania, falowanie obrotów, aż po pewnym czasie zgasł. W trakcie sprawdzania wyszło ze to przepustnica, mianowicie odkleił się jeden z magnesów. W trakcie naprawy, przez moją nieuwagę rozwaliłem magnes. Moja przepustnica ma oznaczenia EAC60-003. Próbowałem znaleźć takową, chociażby na dawce, ale nic w rozsądnej cenie nie udało mi się znaleźć. Mieszkam w UK, ceny takiej jaka ja posiadam wynoszą 1/3 wartości mojego auta jak nie więcej. Czy możliwym jest zamontowanie przepustnicy o oznaczeniach innych, np EAC60-004? czym się różnią prócz wyglądem oczywiście? Ewentualnie może jakaś podpowiedź jak można było by tej sytuacji zaradzić?

Proszę o pomoc, gdyż dość mocno doinwestowałem auto ostatnimi czasy z nadzieją, że autko posłuży mi jeszcze długo. co dziwne żadnych niepokojących objawów nie było wcześniej.

Z góry serdecznie dziękuje.
Ostatnio zmieniony przez glina 09-09-2014, 15:05, w całości zmieniany 1 raz  

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 29-08-2014, 22:15   

Zapytaj Bartka, jest specjalistą od przepustnic http://forum.mitsumaniaki...viewprofile&u=6

Mattuk87 
Nowy Forumowicz

Auto: 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Wysłany: 01-09-2014, 00:57   

Niestety nie dostałem żadnej odpowiedzi. Czy może ktoś jeszcze mógłby mi pomóc. Znalazłem coś podobnego, tylko ze z Mitsubishi 2.4 gdi. Czy przepustnice różnią się bardzo od siebie? ( wyglądowo to samo). podaje link ponizej

http://www.ebay.co.uk/itm...=item4adae7ce2c

Z góry dziękuj.

Odpowiedz do tematu