|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Proszę o pomoc. Pytanie o rodzaj przepustnicy |
Autor |
Wiadomość |
Mattuk87
Nowy Forumowicz
Auto: 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 29-08-2014, 21:28 [Cari 1.8 GDI] Proszę o pomoc. Pytanie o rodzaj przepustnicy
|
|
|
Witam, mam na imię Mateusz. Zwracam się do was drodzy forumowicze o pomoc. Mianowicie, posiadam volvo z silniczkiem 1.8 GDI, po lifcie rok 2001. Na forum Volvo skierowali mnie tu twierdząc, że jest to odpowiedniejsze miejsce na tego typu pytanie. Do setda.
Po odpalaniu silnika nastąpiły duże drgania, falowanie obrotów, aż po pewnym czasie zgasł. W trakcie sprawdzania wyszło ze to przepustnica, mianowicie odkleił się jeden z magnesów. W trakcie naprawy, przez moją nieuwagę rozwaliłem magnes. Moja przepustnica ma oznaczenia EAC60-003. Próbowałem znaleźć takową, chociażby na dawce, ale nic w rozsądnej cenie nie udało mi się znaleźć. Mieszkam w UK, ceny takiej jaka ja posiadam wynoszą 1/3 wartości mojego auta jak nie więcej. Czy możliwym jest zamontowanie przepustnicy o oznaczeniach innych, np EAC60-004? czym się różnią prócz wyglądem oczywiście? Ewentualnie może jakaś podpowiedź jak można było by tej sytuacji zaradzić?
Proszę o pomoc, gdyż dość mocno doinwestowałem auto ostatnimi czasy z nadzieją, że autko posłuży mi jeszcze długo. co dziwne żadnych niepokojących objawów nie było wcześniej.
Z góry serdecznie dziękuje. |
Ostatnio zmieniony przez glina 09-09-2014, 15:05, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
|
|
|
 |
Mattuk87
Nowy Forumowicz
Auto: 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 01-09-2014, 00:57
|
|
|
Niestety nie dostałem żadnej odpowiedzi. Czy może ktoś jeszcze mógłby mi pomóc. Znalazłem coś podobnego, tylko ze z Mitsubishi 2.4 gdi. Czy przepustnice różnią się bardzo od siebie? ( wyglądowo to samo). podaje link ponizej
http://www.ebay.co.uk/itm...=item4adae7ce2c
Z góry dziękuj. |
|
|
|
 |
|
|