|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] Osłona tylna 5 biegu - poszukiwanie części |
Autor |
Wiadomość |
m23
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-09-2014, 11:02 [MSS 1.6] Osłona tylna 5 biegu - poszukiwanie części
|
|
|
Witam,
Może ktoś z bardziej doświadczonych Kolegów spotkał się w swoim Misiu z takim "problemem". Otóż podczas ostatniej wizyty u mechanika ten stwierdził, iż potrzeba wymienić "osłonę tylną V biegu" oraz misę oleju.
O ile z misą oleju jeszcze sobie w poszukiwaniach poradziłem (udało mi się ustalić, iż kod częśći to MD371776 i koszt zamiennika około 200-250 złotych) tak z drugą częścią problem na maksa. Nie wiem czy dokładnie tak się ona zowie jak to powiedział mechanik - niemniej jednak dzwoniąc po różnych dostawcach mam wrażenie, że część ludzi nie wiedziała o co chodzi - w końcu udało mie się ustalić, że jest niedostepna w PL i może zostać sprowadzona tylko z Holandii - cena oczywiście adekwatna.
Być może jednak jest inne rozwiązanie - a ja niepotrzebnie borykam się z prostym zagadnieniem np. taką samą częśc można znaleźć w volvo (tak jak niektóre inne częśći).
Czy Ktoś z Kolegów Forumowiczów ma większa wiedzę w tym temacie - jeżeli tak bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
|
|
|
 |
m23
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.6
|
Wysłany: 23-09-2014, 17:37
|
|
|
Bardzo dziękuje za info. Będzie rewelacyjnie jak skrzynia będzie z Renault bo to zwiększa pole manewru. |
|
|
|
 |
eve1988
Forumowicz
Auto: carisma 1.6 benzyna+lpg
Pomógł: 38 razy Dołączył: 12 Maj 2013 Posty: 580 Skąd: Łochów
|
Wysłany: 23-09-2014, 22:49
|
|
|
Symbol skrzyni znajdziesz na tabliczce znamionowej, jesli to jb3 to francuz.
Ale chyba w ss 1.6 byly montowane tylko te skrzynie. |
|
 |
|
|