|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.0 DID] Blokada KOS, nie działa nawet kluczyk awaryjny, |
Autor |
Wiadomość |
pb76
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.0 DID MY2011
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-12-2013, 11:08 [II 2.0 DID] Blokada KOS, nie działa nawet kluczyk awaryjny,
|
|
|
Witam, prośba o pomoc.
Dzisiaj z rana chciałem otworzyć autko i zupełna martwica. Pierwsze co, wziąłem drugi kluczyk i to samo. Również wymiana baterii nie pomogła. Myślałem więc, że to akumulator, ale najgorsze to to, że do auta nie ma jak się dostać aby otworzyć maskę, itd. Nie działa nawet kluczyk awaryjny, po włożeniu do zamka można kręcić prawo i lewo i nic, drzwi zablokowane i w żaden sposób nie dają się otworzyć.
Czy spotkał się ktoś z takim problemem, czy kluczyk awaryjny działa na zasadzie czysto mechanicznym czy potrzebny jest jakiś impuls elektryczny. Telefon do ASO, odpowiedź, że trzeba odstawić auto na lawecie, tylko jak się do niego dostać ?
Proszę o pomoc.
Paweł |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 02-12-2013, 12:56
|
|
|
KLuczyk awaryjny jest mechaniczny. Próbowałeś od pasażera? |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
pb76
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-12-2013, 12:59
|
|
|
Ale od strony pasażera nie ma opcji wsadzenia kluczyka awaryjnego. |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 02-12-2013, 13:53
|
|
|
wezwij kogoś od otwierania zamków bo to chyba aku padł |
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 02-12-2013, 15:38
|
|
|
Awaryjny jest mechaniczny, wiec nawet bez akumulatora masz otworzyć jedne drzwi, centralny siłą rzeczy nie zadzuiała jeśli padł akumulator ale drzwi mają się otworzyć ! |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
wookiee
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2008 2.0 did
|
Wysłany: 02-12-2013, 22:45
|
|
|
Ja miałem identyczną sytuacje. I miałem identyczny tok postępowania najpierw bateria potem sprawdziłem aku. Otworzyłem drzwi kluczykiem i dało rade radio włączyć światła ale nic poza tym. Zapasowy kluczyk również nie działał. Więc laweta podjechałem do ASO i tam najpierw facet nie do końca wysłuchał i stwierdził że aku, ale po dłuższym czasie okazało się że padł mi główny kluczyk a zapasowy się rozkodował. Musieli zakodować na nowo zapas, już nie pamiętam ale chyba coś koło 200 zł. i zaproponowali dorobienie nowego za ok. 1200 zł, ale na razie ryzykuje i mam jeden działający.
Także zapewne masz to samo co u mnie z ciekawości napisz jak się skończyło |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 03-12-2013, 07:54
|
|
|
wookiee napisał/a: | Musieli zakodować na nowo zapas, już nie pamiętam ale chyba coś koło 200 zł | - to się nazywa jakość oryginalny kluczyk się rozkodował poprosimy 200 zł za kodowanie w końcu to nie nasz wina tylko Pana jako klienta
o lawecie i czasie nawet nie wspominam |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
pb76
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-12-2013, 16:52
|
|
|
Skończyło się na wezwaniu speców od otwierania zamków.
Pół minuty roboty i 250 zł mniej w kieszeni. |
|
|
|
 |
Matt
Nowy Forumowicz MeM
Auto: Mitsubishi Lancer
Kraj/Country: Spain
|
Wysłany: 29-01-2014, 22:49 kluczyki nie otwieraja zdalnie,manualnie nie dziala
|
|
|
Cytat: |
Dzisiaj z rana chciałem otworzyć autko i zupełna martwica. Pierwsze co, wziąłem drugi kluczyk i to samo. Również wymiana baterii nie pomogła. Myślałem więc, że to akumulator, ale najgorsze to to, że do auta nie ma jak się dostać aby otworzyć maskę, itd. Nie działa nawet kluczyk awaryjny, po włożeniu do zamka można kręcić prawo i lewo i nic, drzwi zablokowane i w żaden sposób nie dają się otworzyć.
Czy spotkał się ktoś z takim problemem, czy kluczyk awaryjny działa na zasadzie czysto mechanicznym czy potrzebny jest jakiś impuls elektryczny. |
Mam to samo,
Wczoraj zaparkowalem auto, ale wrocilem sie po cos i juz auta nie otworzylem. Taka sama sytuacja, drugi kluczyk nie dzialal, manulne otwieranie nic nie dalo, krece zamkniem w obie strony i nic, zmiana baterii-nie pomogla, zostawilem na noc.
Rano wychodzac na autobus mysle sprobuje jeszcze raz. Centralny sie otworzyl, ale nie bylo blysku migaczy ani sygnalu dzwiekowego, zreszta ten centralny ledwo zipnal, tak jakby bateria sie przez noc podleczyla, tylko ze to raczej nie akumulator glowny, nie mam z nim problemow, pali od kopa, a temperatura w miejscu gdzie jestem nie spada nizej niz do 0st w nocy.
Pojechalem do pracy autem - jakies 30 min jazdy w korkach. Na wszelki wypadek nie zamykalem auta przed biurem. Po pracy wsiadlem i przyjechalem do domu(20min jazdy) i probuje cos z tym zrobic, teraz kluczyki dzialaja bez problemow, testowalem otwieranie i zamykanie, jest sygnal dzwiekowy i blyski migaczy przy otwieraniu i zamykaniu. Tylko, ze manualny zamek dalej nie dziala jak probuje otwierac kluczykiem. Sprawdzilem bezpiecznik nr 6/20A odpowiadajacy za zamki drzwi myslac ze moze jednak jest tam potrzebny jakis impuls elektryczny, bezpiecznik nie jest spalony, ale wymienilem na wszelki wypadek.
Wczoraj zastanawiajac sie nad tematem przypomnialem sobie ze w ciagu ostatniego tygodnia samochod otwieral sie jakby z polsekundowym opoznieniem, zwalilem to na karb baterii w kluczyku, myslac ze trzeba bedzie niedlugo wymienic, ale drugi kluczyk ma nowa baterie wymieniana w pazdzierniku, nie byl uzywany, ani nie lezal w okolicach telefonu ani niczego co by moglo na niego wplynac.
Czy jest mozliwe, ze wplyw na to ma auto alarm?? czy bateria jest doladowywana w alarmie?? Na skrzynce alarmu nie ma zadnego modelu, jest tylko nazwa Boston AG, znalazlem firme z Gliwic o takiej nazwie, ktora para sie alarmami/zamkami centralnymi , na stronie pisza ze oferuja sprzet : Noxon i Maxtell, chociaz diabli wiedza co sprzedawali w 2008 bo z tego roku jest samochod.(http://www.scribd.com/doc/177119226/OFERTA-BOSTON-AG-ver21-6-pdf)
Czy jest mozliwe, ze jesli rozkrece ten alarm, znajde tam jakas baterie, wyjme ja i wymienie to potem nie odpale/nie otworze/nie zamkne auta??
[ Dodano: 29-01-2014, 23:00 ]
zalaczam zdjecia skrzynki alarmowej, chyba, choc patrzac od dolu to moze byc syrena,moze wszystko w jednym, nie mam pojecia gdzie by mogli zamontowac osobna elektronike do alarmu????
moze ktos ma podobna sytacje??
 |
|
|
|
 |
kubabrzesko
Forumowicz
Auto: outlander III 3.0 GT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Sty 2014 Posty: 161 Skąd: Brzesko
|
Wysłany: 05-02-2014, 18:39
|
|
|
Witam.nie chce rozpoczynać kolejnego tematu podobnego watku ,a mianowice kupiłem niedawno outlandera 3.0 w benzynie z 2010 roku i zauwazylem dopiero w domu ze w pilocie nie ma kluczyka.czy mogę dorobić sam kluczyk w serwisie czy osoba czy jakiś prywatny magik tez sobie z tym poradzi??Boje się ze pewnego pięknego dnia zabraknie pradu i w moim akumulatorze i będę miał problem jak koledzy posty przede mną |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-02-2014, 20:39
|
|
|
Jak masz drugi to na pewno sobie poradzi każdy punkt dorabiania kluczyków. Gorzej jak nie masz żadnego wzornika |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 05-02-2014, 22:13
|
|
|
rezon napisał/a: | Jak masz drugi to na pewno sobie poradzi każdy punkt dorabiania kluczyków. Gorzej jak nie masz żadnego wzornika |
Hmmm...... a czy w tym kluczyku napewno nie ma jakiegos malego transponderka? |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
|
Wysłany: 06-02-2014, 07:11
|
|
|
to jest przecież kawałek blaszki. transponder jest w pilocie |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 06-02-2014, 08:59
|
|
|
rezon napisał/a: | to jest przecież kawałek blaszki. transponder jest w pilocie | OK, nie pamietam juz jak to bylo rozwiazane, ale co w przypadku kiedy pilot nawala jak w watku i probujemy odpalic z kluczyka w stacyjce? Silnik nie odpali z kluczyka bo transponder jest wylko w pilocie a ten nie przesyla sygnalu do Immobilajzera. Bez sensu rozwiazanie. W bylej benie transponder byl takze w kluczyku awaryjnym. Jak sama nazwa: awaryjnie mozna bylo wtedy auto odpalic bez pomocy pilota, gdy ten ostatni przestal dzialac.
W Mitsu to tzm moment 22, czyli |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 06-02-2014, 14:25
|
|
|
po wyjęciu kluczyka z pilota należy go umieścić drugą końcówką w pilocie i dopiero w ten sposób można odpalić samochód. |
|
 |
|
|