|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Galant 2,5V6 Dąbrowa Górnicza 1998 |
Autor |
Wiadomość |
Ruffy
Nowy Forumowicz
Auto: Civic
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-10-2014, 22:08 [EAx 97-04] Galant 2,5V6 Dąbrowa Górnicza 1998
|
|
|
Witam, nad galantem zastanawiałem się zanim kupiłem dziurawą hondę, jednak brakło gotówki i wyszło że jeżdżę sitkiem
szukam galanta z silnikiem 2.5 v6 i chciałbym jasną skórę, środek wygląda obłędnie zastanawia mnie też jaka jest różnica w spalaniu między tym silnikiem z manualną skrzynią a automatem z tiptronikiem?
fotki:
Cytat: | Do sprzedania Mitsubishi Galant 2,5 V6
Samochod godny uwagi!
Wyposazenie:
-elek. fotele
-elek. i podgrzewane lustra
-elek. szyberdach
-klimatyzacja automatyczna sprawna
-grzane fotele
-abs
-wpomaganie kierownicy
-4 poduszki powietrzne
-skorzana tapicerke
itp itd
Generalnie auto mimo kilka drobnych wad jak rysa na zderzaku czy kilka malych wgniotek na drzwiach od obijania na parkingu ma jedna podstawowa zalete-mimo swojego wieku nie bylo jeszcze bite!
Blotniki tylne zrobione rok temu, 12tys km temu zalozona instalacja gazowa warta 3,5tys zlotych na podzespolach:
-wtryski hana
-reduktor gold
-komp stag 6
Miesiac temu zrobiony komletny remont skrzyni biegow, bardzo ciezko znalezc zdrowa skrzynie biegow w tym modelu z 2,5 litrowym silnikiem! Tu wymienione lozyska bo sie rozpadlo jedno, synchra, walek jakis, generalnie remont z wymiana sprzegla na nowe Exedy z dociskiem i lozyskiem oporowym kosztowal z robocizna ponad 2,5tys zl.
Sprzeglo pracuje baardzo lekko, skrzynia jest w stanie idealnym.
Wymienione kable zaplonowe po zalozeniu gazu na ngk + swiece denso.
Olej 10w40 czyli polsyntetyk shella.
Samochod ma dwa komplety kol, zimowe opony na stalowych kolach oraz 18 calowe koła chromowane z oponami Goodyear 205/45/18 typu runflat co pozwala wyrzucic dojazdowke z bagaznika. Opona ta pozwala dojechac bez powietrza nawet kilkadziesiat km z predkoscia do 80/90km/h.
Klocki hamulcowe przednie wymienione 2tyg temu.
sworzen wahacza przod lewy gorny nowy, laczniki stabilizatora przednie nowe.
Auto nie jest bez wad ale to co jest mozna bez problemu usunac:
-na masce z brzegu bable pod lakierem..
-tylne piasty do wymiany poniewaz maja luz + tuleja metalowo-gumowa w wahaczu wzdluznym.
Moznaby tez pomyslec o nowych tarczach na tyl.
Auto do obejrzenia w Dabrowie Górniczej.
Mozliwosc zamiany na samochod 4x4 typu suv najlepiej z hakiem i gazem.
W samochod wlozone ponad 14tys zlotych wraz z zakupem. Nie oczekuje ze zarobie czy ze mi sie to zwroci, ale z tej ceny zbyt duzo juz nie zejde. Auto jest warte takiej kwoty i gwarantuje, ze nowy wlasciciel bedzie zadowolony z tego samochodu.
Jednostka audio nie na sprzedaz lub za doplata. |
link: http://allegro.pl/mitsubi...4678762214.html |
|
|
|
 |
dmi
Mitsumaniak

Auto: Avance 2.5 V6 A/T
Pomógł: 8 razy Dołączył: 30 Paź 2013 Posty: 475 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 10-10-2014, 22:52
|
|
|
kierownica lekko przeorana oraz boczek drzwi, może świadczyć o przebiegu większym 50/100k km ale nie musi. Skoro rdza na masce to kto wie co się z kielichami dzieje,pasem przednim/tylnym oraz nadkolami, poproś o zdjęcia, PASKUDNE felgi.....no ale to kwestia gustu. |
|
|
|
 |
Ruffy
Nowy Forumowicz
Auto: Civic
|
Wysłany: 11-10-2014, 02:25
|
|
|
Wiem, felgi są okrutnie paskudne, ale to zawsze jakiś pretekst żeby zbić cenę i niech on je sobie zabiera... |
|
|
|
 |
|
|