|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Nowy krokowiec - falujące obroty |
Autor |
Wiadomość |
BarooN
Nowy Forumowicz
Auto: Eclipse 1G 4G63
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2014, 19:37 [1G 90-94] Nowy krokowiec - falujące obroty
|
|
|
Witam panowie, miałem problem z wysokimi obrotami w eclipsie zakupiłem nowy krokowiec, stary był spalony. Wymieniłem na sprawny wyregulowałem IPS, odpalam i przez 5 sekund obroty na 3 tyś a po chwili zaczynają falować od 1800-2200 i to dość szybko falują. Dolot szczelny. Jak odepnę krokowiec jest bez zmian lecz jak odepnę IPS przestaje falować lecz dalej są na poziomie 3 tyś. Przepływkę odpinałem, po odpięciu spada bardzo nisko ale nie gaśnie. Co dalej sprawdzać bo ja już nie wiem
Sprawdziłem kolejne rzeczy: napięcie na zasilaniu krokowca jest, czujnik temperatury sprawny, po rozgrzaniu silnika obroty delikatnie spadają lecz dalej falują na gazie obroty nie falują lecz są bardzo duże |
|
|
|
 |
|
|