|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Dobór haka do Galanta |
Autor |
Wiadomość |
comeone
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.5 v6 sedan
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-10-2014, 21:28 [EAx 97-04] Dobór haka do Galanta
|
|
|
Witam. Potrzebuję pomocy odnośnie doboru haka do mojego Galanta 2.5 V6 sedan 2000r. Otóż mam do kupienia hak Westfalia wypinany o numerze seryjnym 340 039 pochodzący z Galanta kombi. Sprzedający twierdzi że hak będzie na 100% pasował do sedana, jednak przeszukując fora natknąłem się na różne opinie na ten temat. Według różnych źródeł hak do sedana ma numer 340 040. Czy według Was jest jakaś realna szansa żeby ten hak z kombi (340 039) pasował do sedana? Żeby pojechać na przymiarkę musiałbym pokonać 250km więc się zastanawiam czy warto. Jeśli ktoś ma sedana z hakiem Westfalia proszę o dane z tabliczki. |
_________________ Honda Concerto 1.5i 16V '91 (sprzedana)
Mitsubishi Galant 2.5 V6 24V '00 od początku 2014 |
|
|
|
 |
tresorex
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 18 razy Dołączył: 19 Lip 2006 Posty: 2066 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 06-10-2014, 21:41
|
|
|
Ja miałem westfalię. Musiało być wycięcie w zderzaku.
Wyglądał tak:
Był zamontowany tak:
Generalnie hak zdemontowałem bo żal mi było ciąć zderzak od avance. Mogę Ci go odsprzedać, musiałbyś tylko dokupić tą belkę w podłużnice bo ją sobie zostawiłem na aucie
 |
|
 |
i9i
Mitsumaniak Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Pomógł: 46 razy Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 2219 Skąd: Kerkrade
|
Wysłany: 06-10-2014, 21:57
|
|
|
Kolega ma automat wpinany od spodu. Ja też mam taką wersję, niestety również bez końcówki. Pasować od kombi zapewne będzie, znaczy się zapnie, ale odległości mogą być ciut inne, wysokość kulki, odległość od zderzaka bądź kąt całości. Próbowałem niegdyś od Laguny II kombi to się zapiął, ale wadził o zderzak dołem. Tak więc na oko nie ma co się rzucać ale jak cena przystępna to może warto zaryzykować.
 |
_________________ Pozdrawiam
Adrian
Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje
 |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V