|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pikający autoalarm podczas jazdy. |
Autor |
Wiadomość |
7ukasz
Forumowicz
Auto: Carisma sedan 2000 1,8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-12-2014, 20:33 Pikający autoalarm podczas jazdy.
|
|
|
Mam problem z autoalarmem. Po odpaleniu zaczyna migać lampka i pikać głośnik. Na głośniku jest napisane "battery backup". Z tyłu tego głośnika jest zamek na kluczyk ale kluczyka nie mam. Może po to aby dezaktywować alarm. Nie wiem czy mi się dobrze wydaje ale głośnik pika jak jest słaby akumulator. Dzieje się tak po odpaleniu. Jak jest naładowany, to jest ok. Nie odcina zapłonu ani też nie wyje tylko pika, co jest słyszalne i trochę irytuje. Czy ktoś ma takie ustrojstwo w swoim aucie? Jak to mogę ominąć? Po kablach szedłem ale doszedłem do tego, że wchodzą do wnętrza auta. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 08-12-2014, 22:22
|
|
|
Syrena ma własne zasilanie, najprościej usunac syrene z układu jezeli reszta alarmu działa prawidłowo, no chyba, że chwilowy spadek napiecia przy odpalaniu oszukuje centralke i wprowadza ja w tryb sygnalizayjny |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
7ukasz
Forumowicz
Auto: Carisma sedan 2000 1,8 GDI
|
Wysłany: 09-12-2014, 22:21
|
|
|
Pojeździłem trochę po mieście z pikaniem i po jakimś czasie zgasiłem i odpaliłem silnik i przestało pikać. To chyba wina słabego akumulatora. |
|
|
|
 |
|
|