|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Światła do jazdy dziennej |
Autor |
Wiadomość |
WikS
Nowy Forumowicz WikS
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-10-2014, 17:34 Światła do jazdy dziennej
|
|
|
Dzień dobry wszystkim.
Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem ASXa i uczestnikiem forum.
Szukałem tematu związanego z elektryką ASXa i sposobem podłączenia świateł do jazdy dziennej (kupiłem na Alledrogo.pl).
Mam trzy pzewody. Czarny (masa), biały -gdy jest na nim +12V to moje światełka świecą, żółty (gdy na nim jest +12V to światełka są wygaszone).
Moje pytanie dotyczy w szczególności miejsc -gdzie podłączyć się z tymi światłami (czyli gdzie po zapaleniu silnika pojawia się +12V) oraz gdzie po właczeniu świateł postojowych/mijania pojawia się +12V.
Szukałem na skrzynce bezpieczników w komorze silnika -bez większych sukcesów...
Jeśli ktokolwiek widział, ktokolwiek wie/ma schemat instalacji elektrycznej (całej) albo/i schemat skrzynek bezpiecznikowych (wszystkich) to bardzo proszę o pomoc.
Pytanie kolejne -czy można bezpiecznie odłączyć akumulator (czy alarm Gemini 933 nie zacznie wyć?)?
Jak rozbroić Gemini933 aby nie wył przed odłączeniem alarmu? |
_________________ Hic et nunc |
|
|
|
 |
dariopa
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi ASX 1.6 Blue Sky
Pomógł: 3 razy Dołączył: 23 Lut 2014 Posty: 39 Skąd: Trzebinia
|
Wysłany: 25-10-2014, 19:28
|
|
|
Co to za wersja ASXa i jakie masz te światła LED . |
_________________ Nie ma takiej RURY której się nie da wygiąć !! |
|
|
|
 |
WikS
Nowy Forumowicz WikS
Auto: ASX
|
Wysłany: 25-10-2014, 20:37
|
|
|
;o)
To ASX Inform z 2014, a światełka wymiarami pasują w miejsce oryginalnych zaślepek przednich świateł przeciwmgielnych. Podłączyłem do bezpiecznika '21' w komorze silnika -przewód biały zapalający światła, a żółty (gaszący) podłączyłem do przewodu od światła postojowego. Mało profesjonalnie -taka pajęczyna, ale działa...
Gdyby ktoś jednak miał schematy elektryki tego modelu -byłbym zobowiązany.
Co do Gemini933 -podłączona syrena nie ma zasilania bateryjnego, więc wygląda na to, że odłączenie akumulatora odbędzie się w ciszy... |
_________________ Hic et nunc |
|
|
|
 |
|
|