|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ASC Service required - podczas holowania |
Autor |
Wiadomość |
Edi407
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer IX Sportback
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-10-2021, 00:20 ASC Service required - podczas holowania
|
|
|
Witam wszystkich,
Jakbym jeszcze mało miał problemów z silnikiem i rozrządem to teraz....to. Dzisiaj podczas holowania na linkę mojego mitsubishi lancera doszło do momentu w którym prawdopodobnie na moje oko przeszedł w tryb awaryjny. Pojawił się komunikat ASC Service Required i przez chwilę nic się więcej nie zadziało dopiero po pewnym czasie nagle zaczął szwankować komputer tzn. licznik prędkościomierza spadł do zera, zaczęły mrugać światła mijania coś jak światła awaryjne, oświetlenie zegarów i deski rozdzielczej również zaczęły mrugać, włączyłą się samoczynnie pompka spryskiwacza szyb przednich, póżniej już całkowicie zgasły światła i wyświetlacz od komputera pokładowego a na koniec po jakiś 10 - 15 minutach zaczęły się wydobywać przerywane piszczenie SPOD MASKI SILNIKA (takie jakby pikanie dość głośne) jak sygnał dzwiękowy i za nic nie chciał przestać, dopiero jak odpiąłem kleme od aku to przestało. I tak zostawiłem go pod bramą mechanika o 23:30 w nocy.
Niepokoi mnie co to za dziwne rzeczy się zadziały....może ktoś z was ma wiedzę co to może być i czy coś bardziej popsułem? Podczas holowania miałem ustawiony kluczyk na zapłon (II) a hamowałem "ręcznym"
Mitsubishi Lancer VIII 2009r. 1.8 143KM MIVEC Sportback
Dzięki za każdą odpowiedź |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 820 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20964 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 06-10-2021, 05:17
|
|
|
Obstawiam padnięte Aku. |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|
|