Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Piszczenie podczas hamowania
Autor Wiadomość
VViktor 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 25-08-2019, 19:35   Piszczenie podczas hamowania

Witam Panowie,
Mam problem z piszczeniem podczas hamowania. W sytuacji gdy przejadę kilka km podczas hamowania piszczą mi klocki hamulcowe (najczęściej przy powolnym hamowaniu). Problem w tym że samochód zakupiony w tym roku i problem istniał mniej czasem więcej już od początku, ale nie robiłem z tym nic z myślą ze samo przestanie jak się dotrze. Z uwagi na to że jest to samochód na gwarancji po przejechaniu 6.500 km stawiłem się do autoryzowanego serwisu celem określenia przyczyny. Panowie w serwisie nie znaleźli żadnego uszkodzenia lub przyczyny, przy czym stwierdzili zabrudzenie prowadnic klocków, za które czyszczenie zapłaciłem ok. 95 zł. Skomentowałem że to niemożliwa przyczyna usterki stwierdzając że jak dla mnie zamontowane są zbyt twarde klocki lub słabej jakości. Niestety już w trakcie powrotu z serwisu klocki z powrotem zaczęły piszczeć a z klocków wypływał smar. Jestem zawiedziony sytuacja gdyż samochód ma aktualnie 7,5 tys a piszczy jak stary.
Panowie, czy doradźcie co mam robić? Samochód na gwarancji wiec nie mam zamiaru już nic płacić. Proszę o poradę.
Pozdrawiam

uki.banialuki 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.6 Intense Plus
Wysłany: 25-08-2019, 23:37   

Ten typ tak ma. W moim też piszczą. Właśnie mija mu rok od zakupu, zrobione ok. 15.000.
Masz dwa wyjścia: albo nauczysz się z tym żyć i poczekasz cierpliwie jak się zużyją, kupisz nowe tylko nie oryginalne Mitsu albo wymienisz już teraz. Wybór należy do Ciebie.

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 26-08-2019, 01:31   

VViktor, kup sobie zmywacz do hamulców i przepsikaj tarczę i zacisk (z dwóch stron!)

Kup coś lepszego - Wurth, LiquiMoly,Forch :wink:

Mitsubishi RVR 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi RVR
Wysłany: 02-11-2019, 01:44   

Witam to mój pierwszy post , ale do rzeczy przyczyną piszczenia może być brak metalowych blaszek między tłokiem a klockiem , a propos prowadnice osłonięte są takim gumkami i mało prawdopodobne żeby tam się dostał bród . Fachowcy z tego serwisu to chyba jacyś lajcy , omijaj ich z daleka :!: Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu