|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Piszczenie podczas hamowania |
Autor |
Wiadomość |
VViktor
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-08-2019, 19:35 Piszczenie podczas hamowania
|
|
|
Witam Panowie,
Mam problem z piszczeniem podczas hamowania. W sytuacji gdy przejadę kilka km podczas hamowania piszczą mi klocki hamulcowe (najczęściej przy powolnym hamowaniu). Problem w tym że samochód zakupiony w tym roku i problem istniał mniej czasem więcej już od początku, ale nie robiłem z tym nic z myślą ze samo przestanie jak się dotrze. Z uwagi na to że jest to samochód na gwarancji po przejechaniu 6.500 km stawiłem się do autoryzowanego serwisu celem określenia przyczyny. Panowie w serwisie nie znaleźli żadnego uszkodzenia lub przyczyny, przy czym stwierdzili zabrudzenie prowadnic klocków, za które czyszczenie zapłaciłem ok. 95 zł. Skomentowałem że to niemożliwa przyczyna usterki stwierdzając że jak dla mnie zamontowane są zbyt twarde klocki lub słabej jakości. Niestety już w trakcie powrotu z serwisu klocki z powrotem zaczęły piszczeć a z klocków wypływał smar. Jestem zawiedziony sytuacja gdyż samochód ma aktualnie 7,5 tys a piszczy jak stary.
Panowie, czy doradźcie co mam robić? Samochód na gwarancji wiec nie mam zamiaru już nic płacić. Proszę o poradę.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
uki.banialuki
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.6 Intense Plus
|
Wysłany: 25-08-2019, 23:37
|
|
|
Ten typ tak ma. W moim też piszczą. Właśnie mija mu rok od zakupu, zrobione ok. 15.000.
Masz dwa wyjścia: albo nauczysz się z tym żyć i poczekasz cierpliwie jak się zużyją, kupisz nowe tylko nie oryginalne Mitsu albo wymienisz już teraz. Wybór należy do Ciebie. |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 26-08-2019, 01:31
|
|
|
VViktor, kup sobie zmywacz do hamulców i przepsikaj tarczę i zacisk (z dwóch stron!)
Kup coś lepszego - Wurth, LiquiMoly,Forch |
|
|
|
 |
Mitsubishi RVR
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi RVR
|
Wysłany: 02-11-2019, 01:44
|
|
|
Witam to mój pierwszy post , ale do rzeczy przyczyną piszczenia może być brak metalowych blaszek między tłokiem a klockiem , a propos prowadnice osłonięte są takim gumkami i mało prawdopodobne żeby tam się dostał bród . Fachowcy z tego serwisu to chyba jacyś lajcy , omijaj ich z daleka Pozdrawiam |
_________________ Robo |
|
|
|
 |
|
|