|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pierwsze auto do off roadu, czy dobry wybor? |
Autor |
Wiadomość |
immat123
Nowy Forumowicz
Auto: poki co zaden
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-10-2014, 08:35 Pierwsze auto do off roadu, czy dobry wybor?
|
|
|
Witam. Planuje kupic pierwsze auto do off roadu, padlo na pajero I.
Mam budzet do 5000-6000 tys. Ciezko bedize cos kupic sensownego, ale mam nadzieje ze mi sie uda.
Teraz prosze o pomoc,
- w jakich wersjach silnikowych bedzie najlatwiejszy do naprawy ?
- Ktory bedzie najmniej awaryjny,
- czego unikac kupujac ten model,
-na co zwrocic szczegolna uwage przy ewentualnym zakupie?
-do ktorej wersji silnikowej czesci beda najtansze
Bardoz prosze o pomoc.
Dodam ze autko ma sluzyc w weekendy do offroadu ew czasami trasa 100km na tydzien.
(jesli to zly dzial to przepraszam, jestem tu nowy) |
|
|
|
 |
nytsug
Mitsumaniak

Auto: Outlander + Pajero
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 10 Lip 2013 Posty: 453 Skąd: LUBLIN - okolice
|
Wysłany: 27-10-2014, 23:19
|
|
|
Ja zakupiłem 2.5TDI i go teraz odrestaurowuję, robię wszystko. Czytałem wcześniej o nich i niektórzy biorą z gazem, jak nie gaz to bierz zadbanego diesla 2.5TDI, z tego co wiem to najlepszy z diesli. Zwróć uwagę na stan ramy bo w Pajero I mało która jest dobra. Ja swoją spawałem od zera nową. Zobacz czy bak nie jest dziurawy. Poza tym praca silnika no i napędy, czy wyją, czy się załączają. Napęd w nim załącza się albo manualnie albo automatycznie za pomocą sprzęgiełek w piastach. Jak załączysz już to przejedź parę metrów i dopiero zacznie ciągnąć na 4 koła. Zwróć uwagę na właściciela:) POZDRAWIAM. |
|
|
|
 |
|
|