|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup stacji multimedialnej z chin a podatki cła |
Autor |
Wiadomość |
marcin.plonsk
Nowy Forumowicz
Auto: ASX 1.8 DID Intense 2013
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-03-2015, 10:38 Zakup stacji multimedialnej z chin a podatki cła
|
|
|
Chcę zamówić coś takiego z aliexpress http://www.aliexpress.com...1977673136.html czy ktoś się orientuje jak to jest z opłatami celnymi i podatkami i co sądzicie o tym przy okazji? |
|
|
|
 |
RaVciO
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 06 Kwi 2009 Posty: 1254 Skąd: Zielona Góra
|
Wysłany: 05-06-2015, 09:58
|
|
|
Cześć.
Na elektronikę nie ma cła.
Jeśli paczka zostanie skontrolowana, to najwyżej mogą doliczyć Tobie 23% VAT.
Kupowałem kilka razy na aliexpress (telefony) i raz folie na wyświetlacz i właśnie te folie mi skontrolowano, ale skoro to były folie, nie było się do czego przyczepić, więc żadnej dopłaty nie było.
Najważniejsze to znaleźć pewnego sprzedawcę - ten którego znalazłeś ma ponad 99% pozytywów, ale dopiero niecałe 500 transakcji.
Próbowałeś z nim pisać? Szybko odpowiada?
Oczywiście na Ali jest program ochrony kupujących - działa - znajomy miał okazję skorzystać
Co sądze o tym gadżecie - jeśli działa to świetna sprawa |
|
|
|
 |
desko
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi ASX 1.8 4WD
Kraj/Country: Norway
|
Wysłany: 23-07-2015, 12:50
|
|
|
czy ktoś spotkał się z chińską stacją multimedialną, która odbierałaby radio DAB+ ? |
|
|
|
 |
|
|