|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Możliwe, żeby się wskaźnik poziomu lpg rozkalibrował? |
Autor |
Wiadomość |
mwitek
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 90KM 1998
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2014, 11:27 Możliwe, żeby się wskaźnik poziomu lpg rozkalibrował?
|
|
|
Mam instalacje kme. Bylem ostatnio u gazownika wymienić filtry. Z tego co widziałem coś tam odłączył najpierw przy butli, auto wypaliło gaz z układu, zmienił filtry podłączył komputer i powiedział ze wszystko jest ok.
Pojechałem na stacje zatankować. Wlałem do pełna i ku mojemu zdziwieniu wskaźnik nie pokazał jak wcześniej 3 zielonych tylko 2 zielone diody. Tak jakby gazu było mniej. A patrząc na ilość która weszła to na pewno wlało maksymalnie. Teraz jestem po przejechaniu 130 km i od kilkunastu pali się tylko czerwona dioda co zwykle działo się dopiero kolo 180-200 przejechanych.
Czy to możliwe ze po odłączeniu wskaźnik się jakoś rozkalibrował? Bo gazownik zdaje się odłączył ten cienki kabelek od wskaźnika.
Myślałem, że to może pływak no ale z tego co wyczytałem zacięty pływak gdzieś na dole nie pozwoli zatankować do pełna tylko do momentu "zacięcia" |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23636 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 14-11-2014, 20:11
|
|
|
Mozliwe, że tyrpnąl zegar |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|