Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
3.0 v 6 prośba o porade przedni napęd
Autor Wiadomość
mario998 
Nowy Forumowicz
mario

Auto: Pajero ll 3.0 V6 /OT 1 Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-01-2015, 14:03   3.0 v 6 prośba o porade przedni napęd

Witam na wstepie chcialbym sie przywitac i pozdrowic wszystkich Mitsumaniaków . bardzo prosze o informacje . posiadam Pajero ll 3.0 v6 z ss moje pytanie brzmi czy w połozeniu 2 h i podniesieniu przodu auta krecąc za przedni wał powinny kręcic sie przenie koła , czy nie powinny byc rozpiete półosie w przenim moscie żeby bylo np. mniejesz zuzycie paliwa i bez potrzeby nie obciązało przeniego mostu . Dodam ze kontroli zapalaja się i gasna poprawnie na desce rozdzielczej . Drugie moje pytanie równiez dotyczy przeniego napedu podczas cofania i skręceniu kierownica max w prawo z przodu z lewej strony dochodzi gluche pukanie .Po kilku metrach i kreceniu sie w kólko pukanie ustaje .Zawieszenie sprawdzone nie wykazuje nadmiernego zuzycia co moze byc przyczyna tega pukania z góry dziekuje za odpowiedź pozdrawiam Mariusz

Marcus65 
Forumowicz

Auto: Pajero II, 3.5, long, '94
Wysłany: 15-01-2015, 21:53   

A sprawdzałeś przy włączonym czy wyłączonym silniku? O ile mnie pamięć nie myli, to przód jest rozpinany po uruchomieniu silnika.

Pozdro
Marcus

mario998 
Nowy Forumowicz
mario

Auto: Pajero ll 3.0 V6 /OT 1 Turbo
Wysłany: 15-01-2015, 23:04   

Marcus65 napisał/a:
A sprawdzałeś przy włączonym czy wyłączonym silniku? O ile mnie pamięć nie myli, to przód jest rozpinany po uruchomieniu silnika.

Pozdro
Marcus

Dzieki Marcus za podpowiedź tak własnie w domu dumałem ze może byc własnie tak jak piszesz a sprawdzałem na wyłaczonym silniku . Przy okazji sprawdzę na uruchomionym silniku jeszcze raz i dam znać ,bedzie dla potomnych Pozdrawiam

piotr277 
Forumowicz

Auto: Pajero III V75 6G74
Wysłany: 16-01-2015, 09:26   

Kiedy silnik jest zgaszony, siłownik zapina przedni wał (niezależnie od tego czy dźwignia reduktora jest na 2H czy 4H).
Dopiero kiedy silnik jest uruchomiony i dźwignia jest przestawiona na 2H to odpinany jest przedni wał.

zunmen 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2.8 TD
Wysłany: 19-01-2015, 09:57   

A jaką skrzynie masz ?? Super Select czy Easy Select ??
Jeśli SS to przednie półosie są spięte na sztywno ze zwrotnicami za pomocą takiej nakładki z frezem na zwrotnicy. Bez względu na to czy masz ustawione 2H czy 4H półosie zawsze kręcą się razem z kołami.

Odpowiedz do tematu