3.0 v 6 prośba o porade przedni napęd |
Autor |
Wiadomość |
mario998
Nowy Forumowicz mario
Auto: Pajero ll 3.0 V6 /OT 1 Turbo
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-01-2015, 14:03 3.0 v 6 prośba o porade przedni napęd
|
|
|
Witam na wstepie chcialbym sie przywitac i pozdrowic wszystkich Mitsumaniaków . bardzo prosze o informacje . posiadam Pajero ll 3.0 v6 z ss moje pytanie brzmi czy w połozeniu 2 h i podniesieniu przodu auta krecąc za przedni wał powinny kręcic sie przenie koła , czy nie powinny byc rozpiete półosie w przenim moscie żeby bylo np. mniejesz zuzycie paliwa i bez potrzeby nie obciązało przeniego mostu . Dodam ze kontroli zapalaja się i gasna poprawnie na desce rozdzielczej . Drugie moje pytanie równiez dotyczy przeniego napedu podczas cofania i skręceniu kierownica max w prawo z przodu z lewej strony dochodzi gluche pukanie .Po kilku metrach i kreceniu sie w kólko pukanie ustaje .Zawieszenie sprawdzone nie wykazuje nadmiernego zuzycia co moze byc przyczyna tega pukania z góry dziekuje za odpowiedź pozdrawiam Mariusz |
_________________ Pajero 3.0 v6
Outlander 2.0 Turbo
 |
|
|
|
 |
Marcus65
Forumowicz

Auto: Pajero II, 3.5, long, '94
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Sty 2010 Posty: 139 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-01-2015, 21:53
|
|
|
A sprawdzałeś przy włączonym czy wyłączonym silniku? O ile mnie pamięć nie myli, to przód jest rozpinany po uruchomieniu silnika.
Pozdro
Marcus |
_________________ Pojara V6 3500 '94, długa i szybka |
|
|
|
 |
mario998
Nowy Forumowicz mario
Auto: Pajero ll 3.0 V6 /OT 1 Turbo
|
Wysłany: 15-01-2015, 23:04
|
|
|
Marcus65 napisał/a: | A sprawdzałeś przy włączonym czy wyłączonym silniku? O ile mnie pamięć nie myli, to przód jest rozpinany po uruchomieniu silnika.
Pozdro
Marcus |
Dzieki Marcus za podpowiedź tak własnie w domu dumałem ze może byc własnie tak jak piszesz a sprawdzałem na wyłaczonym silniku . Przy okazji sprawdzę na uruchomionym silniku jeszcze raz i dam znać ,bedzie dla potomnych Pozdrawiam |
_________________ Pajero 3.0 v6
Outlander 2.0 Turbo
 |
|
|
|
 |
piotr277
Forumowicz

Auto: Pajero III V75 6G74
Pomógł: 4 razy Dołączył: 21 Lis 2011 Posty: 172 Skąd: Warszawa-Ursynów
|
Wysłany: 16-01-2015, 09:26
|
|
|
Kiedy silnik jest zgaszony, siłownik zapina przedni wał (niezależnie od tego czy dźwignia reduktora jest na 2H czy 4H).
Dopiero kiedy silnik jest uruchomiony i dźwignia jest przestawiona na 2H to odpinany jest przedni wał. |
_________________ PIII LWB (V75) 6G74
PII SWB (V23) 6G72
 |
|
|
|
 |
zunmen
Forumowicz
Auto: Pajero II 2.8 TD
|
Wysłany: 19-01-2015, 09:57
|
|
|
A jaką skrzynie masz ?? Super Select czy Easy Select ??
Jeśli SS to przednie półosie są spięte na sztywno ze zwrotnicami za pomocą takiej nakładki z frezem na zwrotnicy. Bez względu na to czy masz ustawione 2H czy 4H półosie zawsze kręcą się razem z kołami. |
|
|
|
 |
|