[Cari 1.9DI-D] Gdzie kupić gumkę do pilota |
Autor |
Wiadomość |
maxbog
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 D-ID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-11-2014, 19:56 [Cari 1.9DI-D] Gdzie kupić gumkę do pilota
|
|
|
Cześć!
W moim pilocie centralnego zamka pękła gumka wokół jednego z przycisków. Czy da się gdzieś kupić gumkę do pilota, albo całą obudowę?
Szukałem na allegro, ebayu i ogólnie przez googla, ale nigdzie nie mogę czegoś takiego znaleźć. Piloty sprzedawane na allegro jako pasujące do elektroniki z carismy to bubel - płytka nie wchodzi, a przyciski są w zupełnie innych miejscach, niż styki |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21022 Skąd: Częstochowa
|
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 26-11-2014, 20:49
|
|
|
Poszukaj w tym sklepie :
http://www.cyfronika.com.pl/
Ja tam kupiłem obudowy do pilota z Cari. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
maxbog
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 D-ID
|
Wysłany: 26-11-2014, 21:51
|
|
|
Hm, chyba źle się wyraziłem - urwał mi się cały gumowy przycisk, a nie tylko czarna gumka.
Chodzi mi o to (czerwony przycisk jest poklejony i może w każdej chwili odpaść):
Szukałem w sklepie cyfronika, ale nie ma tam żadnego pilota, który przypominałby ten od carismy Orientujesz się, czy któryś z dostępnych jest w stanie go zastąpić. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 26-11-2014, 22:17
|
|
|
Można spróbować skleić silikonem takim jaki jest dodawany do tych czarnych gumek stykowych. Raczej ciężko będzie kupić taką gumkę, może drugi używany pilot ale ja bym nie kupował jeśli koszt przekroczy 50zł bo za tyle można kupić nowy sterownik z dwoma nowymi pilotami. |
|
|
|
 |
apg2312
Mitsumaniak

Auto: Honda Accord VII 2.0 2003
Pomógł: 90 razy Dołączył: 28 Maj 2014 Posty: 2310 Skąd: Chorzów
|
Wysłany: 26-11-2014, 22:22
|
|
|
Heh, no tak...co salon sprzedaży, to inne piloty mogły być używane :/ A już jak auto sprowadzone, to wybór jest niezły :/
Obawiam się, że musisz samodzielnie poszukać tego typu obudowy. Poszukaj może w jakimś większym punkcie dorabiania kluczy, ew. w warsztacie zakładającym autoalarmy. Powinni mieć katalogi pilotów. |
_________________ Adam
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, później pokona doświadczeniem...
 |
|
|
|
 |
|