Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciekawostki ze swiata telofonow i komputerow
Autor Wiadomość
Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2007, 15:34   Ciekawostki ze swiata telofonow i komputerow

Według firmy Ovum, w 2010 roku w Chinach, przychody z muzyki i gier, a także innych treści multimedialnych sięgną 11,5 mld dolarów.

W 2010 roku SMSy mają odpowiadać za 63 proc. przychodów z usług dodanych. Przypomnijmy, że w kraju tym, w listopadzie 2006r. było 455 mln użytkowników telefonii komórkowej. Jest to największy rynek komórkowy świata, a nasycenie w nim sięga raptem trzydziestu paru procent.

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2007, 15:51   

Czyli Chiny będą drugą Japonią :mrgreen:

OT:A słyszeliście, że chińczykom grozi wymarcie z powodu coraz mniejszej ilości urodzin dziewczynek (w zeszłym roku odnotowano 20% spadek). Przyczyna jest polityka rządu i zakaz posiadania więcej niż jednego dziecka, dlatego też większość chinek robi aborcję dowiadując się że płód jest rodzaju żeńskiego oraz zachodzi kolejny raz w ciążę licząc na męskiego potomka.

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 15-01-2007, 15:55   

Czytalem o tym chyba na onecie wczoraj albo przedwczoraj - ale nie robmy OT tylko piszmy na temat :wink:

[ Dodano: 18-01-2007, 15:28 ]
W związku z włamaniem na serwer Ministerstwa Obrony Narodowej w resorcie trwają prace, które mają zabezpieczyć go na przyszłość przed podobnym incydentami - poinformował Departament Prasowo-Informacyjny MON.

Lukę w systemie na www.mon.gov.pl znalazł członek zespołu hacking.pl. Na ministerialnym serwerze umieścił w nocy informację: "Proszę niezwłocznie poprawić bezpieczeństwo serwera! Pozdrawiam! Michał Słowik - Hacking.pl".

Luki umożliwiały m.in. dostęp do części wewnętrznych katalogów, tworzenie folderów wewnątrz systemu oraz zapisywanie plików w katalogach publicznych.

W związku z zajściem, na polecenie szefa MON Radosława Sikorskiego, dokonano audytu systemów teleinformatycznych. Wnioski i potrzeby w tym zakresie przedstawiono kierownictwu ministerstwa i - jak zapewnia wojsko - są w trakcie realizacji.

Resort podkreśla jednocześnie, że na serwerze publikowane są jedynie informacje jawne.

skaja
[Usunięty]

Wysłany: 21-01-2007, 21:36   Kradzież z użyciem Mp3

Mieszkaniec Wielkiej Brytanii korzystał z odtwarzacza MP3 do wykradania pieniędzy z bankomatów.
Aby zdobyć dane potrzebne do kradzieży 200 tys. funtów, Maxwell Parsons posługiwał się odtwarzaczem MP3, który podłączał do wolnostojących bankomatów. Dzięki temu mógł zapisywać tonowo przekazywane do banków numery, których następnie używał do tworzenia fałszywych kart.

Parsons, który - jak podejrzewa policja - nie działał w pojedynkę, będzie teraz odpracowywał dług, skazany na 32 miesiące pozbawienia wolności.

Cezar 
Mitsumaniak
Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-01-2007, 23:53   

200 tys funtow i na 32 miesiace - kuszaca oferta :wink: :lol:
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo Panther Black Titanium X 17.05.2019 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...

______________EA5A & EA2A

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 15:11   

Jak szacuje firma Sony Ericsson w ubiegłym roku sprzedanych zostało około 980 mln telefonów komórkowych.

Koncern japońsko-szwedzki dostarczył w ubiegłym roku 74,8 mln aparatów. 60 mln z tych urządzeń może odtwarzać muzykę. Pod marką Walkman sprzedano 17 mln telefonów. Dla porównaniu w 2005 r. Sony Ericsson sprzedał łącznie 51,2 mln komórek.

skaja
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 21:00   

Sony Ericsson to teraz bardzo popularna firma bardzo szybko zyslała popularność na rynku i własnie widać efekty ich pracy
ps. prawie co 2 znajomy ma Sony Ericssona

Meteo
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 21:44   

skaja napisał/a:
Sony Ericsson to teraz bardzo popularna firma bardzo szybko zyslała popularność na rynku i własnie widać efekty ich pracy
ps. prawie co 2 znajomy ma Sony Ericssona

W sumie to masz po czesci racje ... ale ja jakos nie chcialbym SE , moim zdaniem najlepszym telefonem sa NOKIE :wink:

skaja
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 20:35   

Meteo napisał/a:
moim zdaniem najlepszym telefonem sa NOKIE

tak własnie a myslisz ze dlaczego zmieniłem SE na NOKIE :mrgreen: :mrgreen:

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 21:08   

No tylko nie mówcie że SE P910i to kiepski kombajn :twisted:

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 24-01-2007, 21:26   

slo_mo napisał/a:
No tylko nie mówcie że SE P910i to kiepski kombajn :twisted:

Mam teraz taki telefon. Nigdy nie miałem lepszego. Nokia przy tym to śmieć - każda ( każdą miałem albo prawie każdą). Telefon jest genialny i nie tylko telefon, ogranizer, biuro, internet i cała reszta. Będę bronił jak niepodległości.

skaja
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2007, 21:38   

slo_mo napisał/a:
No tylko nie mówcie że SE P910i to kiepski kombajn

ja nie sadze ze to kombajn ale kazdy ma inny poglad i znów mi sie podobaja NOKIE

Jackie napisał/a:
Nokia przy tym to śmieć - każda

NOKIA jest tyle na rynku i jeszcze potrafi zaskakiwac i cały czas sie trzyma na rynku jak bys sie spytał paru osób na miescie np. co woli NOKIA czy SE .Co ci odpowiedzą??
wiec nie sadze ze NOKIA to śmierć :!: :!: :!: :!:

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 24-01-2007, 21:44   

Jeżeli chodzi o Nokię - mam 9300i (czy tak jakoś, komunikator taki) i większego śmiecia nie miałem w życiu. Nie nadaje się do niczego - kiepska jako telefon, fatalna jako palm ale za to tragiczna jeśli chodzi funkcje biurowe. Jedyny plus w stosunku do P990i to bateria. Wytrzymywała cały dzień. Eryk pada w okolicach 18.
Niemniej jednak twierdzę, że NAJLEPSZYM do P990i telefonem była Nokia....6310i. Miałem ich z 5. Były genialne. Teraz ich nie robią ale dużo bym dał za taki.
To se ne wrati... ;)

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 24-01-2007, 22:24   

A ja dla odmiany jako wieloletni zatwardziały fan Nokii przeszedłem do bardziej twórczej opozycji i użytkuję właśnie SE :mrgreen:

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 25-01-2007, 10:49   

P800/900 to rzeczywiscie dobre 'wielofony' (od natloku funkcjonalnosci), ale Nokia ma cos takiego, ze od modelu 3210 przez 3310, 6210, 6310, 6310i, 6610 do 6230i (ktory obecnie uzytkuje) moge sobie bez problemow przerzucac wszystkie dane zawarte w telefonie za pomoca oprogramowania, ktore juz od dawna jest dostepne, za darmo (jest w pakiecie) i dziala - czego nie mozna powiedziec o starszych SE a juz na pewno nie o Motoroli.

Odpowiedz do tematu