Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Carisma 1.9td r 98 problemy z biegami
Autor Wiadomość
Rafal066 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi carisma 1.9td
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-12-2014, 11:31   Carisma 1.9td r 98 problemy z biegami

witam moja carisma z 98r silnik 1.9 turbo diesel ma problem , niemoge czasem wlaczyc 1 biegu jak i wstecznego bo gdy chce wsteczny wchodzi jedynka gdy chce jedynke idzie trzeci bieg.mechanik mowi ze tam jakies jabko jest wyrobione i trzeba kupic tylko ze ja zielony i niewiem gdzie szukac ,moglby ktos poradzic ile gdzie itd kupie to ja nw co dokonca tam trzeba ale jesli by bylo tanio to kupil bym caly ten drazek z tymi plastikowymi tulejkami...
z gory dziekuje.
Ostatnio zmieniony przez Rafal066 05-12-2014, 11:43, w całości zmieniany 1 raz  

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
Wysłany: 05-12-2014, 11:41   

Poczytaj ten temat masz tam wszystko dokładnie opisane http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

Rafal066 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-12-2014, 11:43   

biegi trzeba wlaczac sila i troche sie pomeczyc .... moze jest jakis zestaw ,moze da sie wymienic jakies te tzw jablka ja jestem totalnie zielony .....sory za glupie pyt ale kto mi ma pomoc....

[ Dodano: 05-12-2014, 11:44 ]
u mnie chyba jest na tym sztywnym drazku jak jestem ciemny i niemam pojecia gdzie takie cos zamowic zeby bylo dobre i niewywalic kasy w bloto pomoze ktos do konca dosc ?

[ Dodano: 05-12-2014, 11:46 ]
a jeszcze jedno czy wymiana tych tuleji pomoze z tymi biegami .bo teraz mechanik na tzw trytki zrobil ale to bylo na chwile i znow biegi sie poje .... .
jesli ktos obeznany niech poszuka do Carismy 1.9td r98 ...

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Wysłany: 05-12-2014, 11:51   

W ostatnim poście w tamtym temacie masz pokazane miejsce w którym są wyrobione tulejki odpowiadające za problemy z jedynką i wstecznym. Tu masz zestaw naprawczy http://allegro.pl/mitsubi...4794396705.html
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

Rafal066 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-12-2014, 11:57   

myslisz ze to pomoze?jak tak to zaraz zamawiam?

[ Dodano: 05-12-2014, 11:59 ]
tam chyba niema co sie popsuc innego?przy skrzyni tez sa jakies tulejki ?te beda pasowac tu i tu

[ Dodano: 05-12-2014, 12:02 ]
a mocowanie przy skrzyni tez ma jakies tulejki ?one tez sa do tego ja nie widzialem tego elementu na oczy wiec nw ale dziex za pomoc

barthez2183 
Mitsumaniak
01354/KMM

Wysłany: 05-12-2014, 12:03   

To jest komplet do skrzyni i do wybieraka.

Rafal066 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 05-12-2014, 12:04   

aa dzieki kolego bardzo mi pomogles pozdrawiam i Wesolych Swiat Zycze

Odpowiedz do tematu