|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Luźne rozmowy na temat szeroko pojętej fotografii |
Autor |
Wiadomość |
WreX
Mitsumaniak Igrający ze śmiercią

Auto: Galant Avance 2002 2.5l
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Lip 2011 Posty: 1896 Skąd: Wieluń
|
Wysłany: 21-11-2014, 20:38
|
|
|
mystek, proponuje istockphoto, i to nie z samego względu na to, że możesz tam sprzedawać zdjęcia ale mają (przynajmniej pare lat temu) rygorystyczne wymogi do rejestracji, że naprawdę się można sporo nauczyć na samym tym jak Ci X razy odrzucają fotki i masz wypracowanie na kilka stron co jest źle i dlaczego. Samo w sobie to sporo daje w uzyskiwaniu jak najlepszej jakości zdjęć. Ale żeby na tym zarabiać musiałbyś mieć tam portfolio rzędu kilku tysięcy zdjęć, z których większość jest idealna pod względem technicznym, ciekawa kreatywna i oryginalna. Popatrz w galerie np najczęściej kupowanych i zastanów się gdzie te zdjęcia już widziałeś. Dość trudno tam zarabiać mają tak ogromną baze zdjęć, że nie wiem co musiałbyś zrobić, żeby się załapać na jakiś godziwy pieniądz. |
_________________ Moja Żona...
ma PRAWIE 8 sekund do setki... a Twoja ?
Takie tam zdjęcia chcesz pooglądać Gość ?
 |
|
|
|
 |
Kaucz
Mitsumaniak EA5A should be RWD!

Auto: było EA5A, jest CM2 i E32A
Pomógł: 8 razy Dołączył: 04 Gru 2009 Posty: 1599 Skąd: Ciałem Poznań. Sercem Kołobrzeg.
|
Wysłany: 22-11-2014, 02:43
|
|
|
Fajnie byłoby wydzielić wątek.
mystek, moja rada jest taka - znajdź swoje pole, swój temat, który będziesz focił z uporem maniaka i po prostu to rób. Ja tak zacząłem z driftem ( głównie ) i tematami związanymi z motoryzacją. Robię to - w sensie jeżdżę - już od 3,5 sezonów. Teraz będzie mój 4 pełny sezon. Sezon 2013 był pierwszym gdzie zwróciło mi się wszystko z naddatkiem ze zdjęć. W latach ubiegłych dokładałem dużo z własnej kieszeni - ale jedna ważna rzecz - cholernie to lubiłem. I nadal lubię.
Ustaliłem też w po jakimś czasie pewne zasady dla siebie samego. To pomaga.
Mój rozwój z ostatnich 4 lat mozesz zobaczyć tutaj: http://www.nowakiewicz.info/
Najważniejsze - nie oddawaj zdjęć za free. Za każdą galerię musisz mieć coś w zamian. Jeżeli nie kasę ( bo na to na początku nie licz ) to coś co przyniesie Ci korzyść w przyszłości ( ale nie "podpis" pod zdjęciem ) |
_________________ ...hontou ?
"Czy Ty naprawdę myślisz, że Galant ma "normalne" hamulce i nie ma żadnych wad? Przecież ten samochód jest co najmniej dziwny." by Hugo. |
|
|
|
 |
mystek
Mitsumaniak
Auto: Lancer Sportback 2014
Pomógł: 4 razy Dołączył: 01 Lut 2010 Posty: 1933 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 25-11-2014, 15:04
|
|
|
#Wrex - pamiętam, że się tam rejestrowałem, ale za chiny nie mogę znaleźć jakiegoś prostego przycisku "wyślij próbkę 3 zdjęć do oceny" interfejs jest bardziej dla kupujących niż sprzedających. Teraz ponownie się zarejestrowałem i... nic się nie zmieniło - nie mogę znaleźć kontaktu do wysłania zdjęć
#Kaucz - lubię w sumie street photo najbardziej, tj fotografować ludzi w ciekawych, zwyczajnych sytuacjach, ale zatrzymanych w odpowiednim momencie. Za to chyba nie płacą , ale wydaje mi się, że skoro to lubię, to chyba najłatwiej odnalazłbym się albo w fotografii prasowej (wydarzenia) lub w... weselach . Oczywiście fotografować uwielbiam i to się nie zmieni raczej nigdy.
Swoją drogą, wszedłem sobie dzisiaj w taki artykuł by poczytać i... obadajcie to zdjęcie - http://fakty.interia.pl/p...044#pst82197044 - jakim cudem poważny i popularny portal jak Interia wypuszcza do publikacji takie beznadziejne zdjęcie?! ISO chyba 64000 a zdjęcie chyba robione z ukradka starym telefonem. |
_________________ Mitsubishi Colt CJ4A 01.2010 - 01.2012
Mitsubishi Mirage Turbo 02.2012 - 10.2013
Rover 216 Tomcat 02.2014 - 09.2014
Volvo V40 T4 08.2014 - 01.2019
Toyota MR2 SW20 04.2017- ...
Mitsubishi Lancer Sportback 11.2018 - ...
|
|
|
|
 |
rej
Forumowicz
Auto: Spacer Star
|
Wysłany: 13-06-2018, 12:34
|