|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: karolgt 18-10-2007, 00:29 |
nie chce odpalic!!! :( |
Autor |
Wiadomość |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2007, 18:10 nie chce odpalic!!! :(
|
|
|
witam, dzisiaj rano gdy prubowalem auto odpalic przed wyjazdem do szkoly autko niestety nie odpalilo , dodam ze auto stalo na dworzu a temperatura w nocy dochodzila do -15stopni wiec podejzewam ze sie cos zamrozilo w nocy , niestety nie mam garazu z drzwiami ( mam odkryty - bez drzwi ) i miejsce drzwi zaslonilem jakas cerata a w garazu grzeje farelkami , lecz juz robie to ok 5h i niestety wciaz to samo - autko nie odpala, podejzewam ze mialem troche wody w baku i jakis przewod mi sie zamrozil - czy to mozliwe ? prosze rowniez odpowiedziec jakis dobry sposob jak to rozwiazac ? dodam ze w dzien poprzedni auto palilo , jezdzilo bez najmniejszego problemu wiec na prawde nie wiem w czym problem ? jeszcze ostatnie pytanie czy pod wplywem temperatury moglo sie cos skopac ? jakas czesc techniczna procz zamrozenia oczywiscie ? w chlodnicy mam niezamarzalny plyn tak jak nalezy wiec nie wiem w czym problem |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2007, 18:14
|
|
|
-sprawdz czy jest iskra
-czy kondensatory w komputerze całe
-czy faktycznie paliwo nie zamarzło |
|
|
|
 |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2007, 18:22
|
|
|
kondenstaor w komputerze tzn ? objawy sa takie ze autko kreci kreci ale wykrecic nie moze bo zachowuje sie jak by paliwo nie dochodzilo a moglo sie cos stac z komputerem przez sam mroz ? a jesli chodzi o iskre to cos sie moglo stac ze swiecami ? |
|
|
|
 |
kamil
Forumowicz
Auto: eclipse 2g,fto,2xcjo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 5 razy Dołączył: 01 Lis 2006 Posty: 243 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 12-02-2007, 18:29
|
|
|
Wykręć świece.Wetknij jedną do fajki przyłuz do masy,przekrec rozrusznikiem zobacz czy jest iskra.To bardzo wazne.Jak jest to dopiero sprawdzaj dopływ paliwa. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-02-2007, 20:20
|
|
|
kumanprx, podaj rok produkcji, pojemnosc silnika.
I wiecej objawow? Iskra jest? Paliwo dochodzi?
Przy -15 rozne rzeczy mogly sie stac. Paliwo raczej nie zamarzlo - to nie diesel. Chyba ze masz w baku 2-3 litry wody |
Just think...
. |
|
|
|
 |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2007, 20:57
|
|
|
wiec sprawa wyglada tak : mam colta 97r , poj 1.3 aq czy iskra dochodzi tego nie wiem , ale auto stalo jedna noc na mrozie przy -15stopniach i rano gdy chcialem do szkoly jechac to go odpalic nie moglem , tzn krecil krecil ale nie odpalil jesli chodzi o swiece to nie wiem jutro dam go chyba do mechanika ogrzewanie grazu nic nie dalo , a moze sie zdazylo sie rozmrozic ? |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2007, 21:34
|
|
|
kumanprx napisał/a: | czy iskra dochodzi tego nie wiem |
my też
kumanprx napisał/a: | jesli chodzi o swiece to nie wiem |
tego również nie wiemy!
kumanprx napisał/a: | moze sie zdazylo sie rozmrozic |
kononowicz
sprawdź i wówczas napisz |
|
|
|
 |
kumanprx [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2007, 12:46
|
|
|
witam, dzisiaj sprawdzilem swiece i pala , iskra jest wiec teoretycznie jest wszystko ok ;/ co to moze byc ? prosze o pomoc!!
[ Dodano: 13-02-2007, 14:21 ]
rowniez przed chwila sprawdzilem wezyk przez ktory przeplywa paliwo do silnika ( bezposrednio przed silnikiem ) i tam paliwo leci bez problemu wiec rtaczej juz nic nie jest zamarzniete ;/ jakies pomysly ?
[ Dodano: 14-02-2007, 12:09 ]
wie ktos moze co to moze byc jezeli swiece pala ? i paliwo rowniez dochodzi ?
[ Dodano: 14-02-2007, 20:53 ]
witam w dniu dzisiejszym dzwonilem do elektryka samochodowego ktory mial mi zobaczyc w to auto to autko juz mu odpalilo i juz chodzi, nie odpalalo dlatego ze przewody ktore ida do swiec sa wyekspleatowane i sie szybko brudza i powiedzial ze trzeba je wymienic bo jesli tego nie zrobie a tylko przeczyszcze to taka sytuacje bede mial czesciej |
|
|
|
 |
|
|