|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] Elegance 2,5V6, 1999r, sedan, Strzelin |
Autor |
Wiadomość |
Diabellos
Nowy Forumowicz
Auto: Obecnie Primera P11 '96
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-01-2015, 20:40 [EAx 97-04] Elegance 2,5V6, 1999r, sedan, Strzelin
|
|
|
Pisałem już jeden temat o Galu i mam jeszcze jeden z prośbą o opinię:
http://olx.pl/oferta/mits...html#e40cde8fc5

Kod: | Oferta od:
Osoby prywatnej
Marka:
Mitsubishi
Model:
Galant
Poj. silnika:
2 498 cm3
Rok produkcji:
1999
Paliwo:
LPG
Moc silnika:
163 KM
Przebieg:
164 000 km
Typ nadwozia:
Sedan
Kolor:
Inny kolor
Stan techniczny:
Nieuszkodzony
Witam.
Mam na sprzedaż świetne auto jakim jest Mitsubishi Galant VIII gen. z mocnym i niezawodnym silnikiem 2,5V6. Autko bardzo dobrze wyposażone min. klima automatyczna, 4x el. szyby, 4x Airbag, elektryczne lusterka, tempomat, centralny zamek z pilotem itd. Najlepsze połączenie silnik V6 z automatyczną skrzynią Tiptronic. Do tego samochód posiada dobrej jakości instalację gazową, co czyni go bardzo oszczędnym.
Stan auta oceniam jako bardzo dobry, używamy go na codzień i nie mógłbym sobie pozwolić na to, żeby cos w nim było niesprawne! Silnik, skrzynia, zawieszenie, elektryka w super stanie. Z zewnątrz jak i wewnątrz auto bardzo ładnie się prezentuje, materiały nie są powycierane, brak rdzy! 2 letnia instalcja LPG działa bez zarzutów, spalanie od 9 do 13 litrów gazu.
Auto w odróżnieniu od 90% podobnych galantów, bez rdzy, nie zajechane, nie zarzygane olejem, nie skażone "wiejskim" tuningiem!
Co zostało zrobione w aucie w przeciągu 2 lat (w nawiasie podałem tylko droższe naprawy):
2013
- instalacja gazowa (3600zł)
- naprawa tylnich nadkoli, wspawanie reperaturek + malowanie (1500zł)
- nowe alufelgi Borbet 15" (1400zł)
- nowe opony letnie Michelin 15" (1400zł)
- nowe wahacze, drążki, końcówki oraz inne elementy zawieszenia, klocki ham.
- geometria
2014
- kompletny rozrząd (1300zł)
- nowe uszczelki pod pokrywami głowic, uszczelniacze
- 4 nowe amortyzatory (900zł)
- nowy akumulator
Auto świeżo po przeglądzie, który przeszło bez najmniejszych problemów. Ubezpieczenie opłacone do listopada 2015 roku!
Obecnie auto stoi na alufelgach RC Design z zimowymi oponami w bardzo dobrym stanie, zestaw ten mogę dołożyć za dodatkową opłatą.
Samochód do obejrzenia w Strzelinie (woj. dolnośląskie).
Zainteresowane osoby proszę o kontakt (w tygodniu pracuję, dlatego proszę dzwonić po 15tej).
Pozdrawiam
Rok produkcji: 1999, 164000 km, Moc: 163 KM, Pojemność skokowa: 2498 |
Jak wg was ten się prezentuje. Z opisu wynika, że było dbane o niego. Instalacja, oponki nie należą do najtańszych. Ciekawi mnie tylko wymiana uszczelek pod głowicami. Czy nie jest to oznaka już zajechania silnika? |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 19-01-2015, 19:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-01-2015, 20:51
|
|
|
W sumie po tych zdjęciach nic powiedziec nie można poza tym, że trochę szara ta wersja, jednak na ten opis:
Cytat: | Co zostało zrobione w aucie w przeciągu 2 lat (w nawiasie podałem tylko droższe naprawy):
2013
- instalacja gazowa (3600zł)
- naprawa tylnich nadkoli, wspawanie reperaturek + malowanie (1500zł)
- nowe alufelgi Borbet 15" (1400zł)
- nowe opony letnie Michelin 15" (1400zł)
- nowe wahacze, drążki, końcówki oraz inne elementy zawieszenia, klocki ham.
- geometria
2014
- kompletny rozrząd (1300zł)
- nowe uszczelki pod pokrywami głowic, uszczelniacze
- 4 nowe amortyzatory (900zł)
- nowy akumulator |
Dziwne jest , że jedynie koszt wymiany elementow zawieszenia i układu kierowniczego nie jest tym drozszym podanym w nawiasie, jezeli obecny stan jest uczciwie opisany to cena adekwatna jak za auto zarejestrowane z LPG, zrobiną blachą i mechanika
Co do uszczelek, to wyraźnie napisane, że są to uszczelk pokryw zaworowych, zatem podstawowa czynność naprawcza w V6 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
Ostatnio zmieniony przez robertdg 18-01-2015, 21:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mati_z
Forumowicz
Auto: Galant 2,5 V6 Sport Edition 99
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 281 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 18-01-2015, 21:17
|
|
|
Ciekawe, że ktoś tyle kasy włożył w auto i je sprzedaje |
|
|
|
 |
Diabellos
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-01-2015, 21:21
|
|
|
No właśnie to mnie też ciekawi... |
|
|
|
 |
eremita
Mitsumaniak
Auto: Outlander III DID
Pomógł: 17 razy Dołączył: 25 Paź 2007 Posty: 2507 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 18-01-2015, 22:14
|
|
|
mati_z napisał/a: | Ciekawe, że ktoś tyle kasy włożył w auto i je sprzedaje |
Diabellos napisał/a: | No właśnie to mnie też ciekawi... |
Nic nie robione źle, robione tęż coś podejrzanego
W 13 kupił porobił co trzeba, w 14 przyszedł przegląd po roku i znowu robił co trzeba.
Teraz ma kasę na coś nowszego sprzedaje.
Może to dziwne ale są ludzie co dbają o samochód bo chcą by zawsze odpalił i bezpiecznie ich zawiózł z punktu a do b. A zmieniają bo im się znudził albo podoba się coś innego a nie bo już się sypie.
Ja tak mam
Jechać obejrzeć jak to wszystko jest prawdą brać i cieszyć się dobrym samochodem w dobrej cenie |
|
|
|
 |
Diabellos
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 18-01-2015, 22:45
|
|
|
Jechać i oglądać na pewno będę, nie przepuszczę okazji, bo na prawdę mnie zaciekawiła ta oferta. Tyle się naoglądałem, napatrzyłem i jest nadzieja. pisząc, że mnie to też ciekawi to już lekka podejrzliwość niestety się wkradła po tym, co widziałem oglądając już trochę aut i to nie tylko Gale.
[ Dodano: 18-01-2015, 23:20 ]
Jest możliwość usunięcia tematu? Właśnie zauważyłem, że to autko kolegi z forum i trochę podbudowało to u mnie zaufanie, więc po prostu jak tylko będę mógł jadę oglądać i tyle.
Dzięki za pomoc jeszcze raz |
|
|
|
 |
mati_z
Forumowicz
Auto: Galant 2,5 V6 Sport Edition 99
Pomógł: 4 razy Dołączył: 11 Sie 2014 Posty: 281 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 18-01-2015, 23:48
|
|
|
eremita, chyba źle mnie zrozumiałeś. Ja też staram się dbać o auto i wymieniać wszystko co wymaga wymiany, ale nie po to żeby robić prezent kolejnemu właścicielowi, ale dla siebie i w tym przypadku sprzedaż doinwestowanego auta jest dla mnie trochę podejrzana |
|
|
|
 |
murek10
Forumowicz murek10
Auto: Galant V6 99r sedan, tiptronic
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 46 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 19-01-2015, 07:42
|
|
|
Witam.
To moje auto, którego nie miałem zamiaru sprzedawać, jednak z racji tego, że okazyjnie kupiłem Avance V6 z 2001r (w fajnym stanie) to postanowiliśmy z żoną tego się pozbyć. Co do chronologii napraw tak wyszło, że w 2014 jechaliśmy ze znajomymi do Chorwacji, dlatego min rozrząd wtedy wymieniałem. [EDIT]
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 19-01-2015, 19:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Maj 2014 Posty: 684 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 19-01-2015, 09:05
|
|
|
a ten avance tez na sprzedaż był wystawiony ? czarne kombi? |
|
|
|
 |
murek10
Forumowicz murek10
Auto: Galant V6 99r sedan, tiptronic
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 46 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 19-01-2015, 09:50
|
|
|
Tak. Jednak ludzie marudzili, że trzeba lawetę, że nie wiadomo jak z opłatami itd. Dlatego postanowiłem sprzedać swojego, a tego czarnego zarejestrować - bo naprawde fajny jest i spodobała mi się jazda nim Ale zobaczę jak to będzie jeszcze. Może też po przerejestrowaniu pójdzie na sprzedaż bo Żona marudzi, że chciała by już jakieś młodsze autko |
|
|
|
 |
|
|