|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Outlander awaria centralnego zamka |
Autor |
Wiadomość |
ramzes1_2
Nowy Forumowicz
Auto: outlander 2.2 180 km 2010r
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 21-12-2014, 19:29 Outlander awaria centralnego zamka
|
|
|
Witam. w moim outlanderze padło otwieranie i zamykanie drzwi z pilota oraz ryglowanie przyciskiem wewnątrz.
Nie działa również włączanie cz z kluczyka w zamku drzwi kierowcy, zamyka i otwiera tylko te drzwi.
Skutkiem tego nie mogę otworzyć tylnej klapy i wszystkie drzwi muszę zamykać/otwierać od środka. Baterie w kluczykach ok, bezpieczniki powierzchownie ok. Alarm uzbraja się i rozbraja normalnie, sygnalizacja migaczami. Posiadam outlandera z 2010 silnik 2.2 did.
Chwilę póżniej padła też regulacja lusterek, zapalniczki, i zestaw głośnomówiący.
Nie mogę namierzyć sterownika c.z., a puszki bezpieczników znalazłem pod maską oraz za schowkiem który u mnie jest po lewej stronie.
Kierownica po prawej
Z góry dziękuję za każdą poradę
[ Dodano: 22-12-2014, 14:42 ]
Problem rozwiązany. Powodem awarii był utleniony bezpiecznik 80 a na rozdzielaczu przy klemie akumulatora. Kolejne pytanie to czy jest to bezpiecznik wymienialny, czy zatapiany na stałe i jedyna opcja to wymiana całości ? |
|
|
|
 |
|
|