|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
check engine |
Autor |
Wiadomość |
adamkwiel
Nowy Forumowicz
Auto: L200
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-11-2012, 19:23 check engine
|
|
|
Witam wszystkich, posiadam L200 2006, do dziś bezawaryjny, w czasie jazdy włączyly sie konttrolki check engine oraz on i off asr, auto stracilo moc,,jazda tylko do 1500obrotow,
w tym czasie wyświetlacz wskazywal przebieg 111 000, po odlączeniu na kilak minut akumulatora wszystko wrócilo do normy, czyli wrócilem z trasy, czy ktos mial taką przygode? jak i gdzie to sprawdzic? planuje w najbliższym czasie wymienic rozrząd |
|
|
|
 |
Arapaho
Forumowicz

Auto: L200 '06 Intense Sport 182KM
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Paź 2010 Posty: 91 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-11-2012, 19:52
|
|
|
Dokładnie dwie pozycje niżej masz całe 3 strony poświęcone temu problemowi. |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 03-01-2015, 13:06
|
|
|
Odswiezam - niestety nie znalazlem innych watkow, a jestem w trasie i mnie dopadlo podczas ostrego hamowania: check engine + asr off + asr. Dodatkowo komp zaczal wskazywac niemozliwie niskie spalanie... Mam przed sobą powrot do domu wieczorem 300km, bac sie, czy jechac? Dzieki za pomoc!
Pablo |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 03-01-2015, 13:11
|
|
|
Może mieć to związek z wtryskiem. Zdejmij pokrywę silnika i poruszaj kablami przy wtryskach. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 03-01-2015, 14:32
|
|
|
Hmm, poprawilem jeden przewod gumowy z prawej strony stojac przed samochodem, na gorze silnika, byl zsuniety z metalowego dzyndzka i brudzil blok czarnym olejem... Odlaczylem potem akumulator, ale check nie znikl. Nic, sprobuje tak wrocic... Czy ktoś moglby ew. Wkleic tu link do watku na 3 strony, o kyorym mowa powyzej, na smartfonie obsluga forum to meczarnia... Dzieki!
Pablo
Update:
Wczoraj wróciłem bezpiecznie do domu, check świecił cały czas, ale samochód jechał normalnie (wcześniej zresztą też nie było żadnego ubytku mocy, jedyny objaw poza zaświeconymi kontrolkami na desce, to komp wskazujący coraz niższe spalanie, jakby zliczał kilometry, a nie dostawał sygnału o zużywanym paliwie).
Po powrocie zatankowałem do pełna - oczywiście okazało się, że spalanie w normie czyli 2x wyższe, niż wskazanie kompa z wczorajszej trasy . I co ciekawe, po włączeniu silnika po tankowaniu check zgasł. Czyli wszystko wydaje się już OK. Przy najbliższej okazji podepnę się do kompa u mechanika.
Zbyszekm2, wielkie dzięki za pomoc! |
|
|
|
 |
|
|