|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] Problem z tylnym amortyzatorem |
Autor |
Wiadomość |
maruder
Nowy Forumowicz
Auto: space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-01-2015, 08:11 [MSS DID] Problem z tylnym amortyzatorem
|
|
|
Witajcie. Wziąłem się za wymianę śrub mimośrodowych. Oczywiście były zapieczone, więc kątówka w ruch, potem demontaż wahacza poprzecznego... Miałem też naturalnie problem ze śrubą mocującą amortyzator do wahacza więc wymontowałem wahacz razem z "nogą" czyli amortyzatorem i sprężyną. Potem już bez problemu wybiłem tą śrubę, wymieniłem tuleję i śrubę w wahaczu, złożyłem wszystko do kupy i jest elegancko. Śruba się reguluje i niby jest cacy. Ale podczas jazdy próbnej coś zaczęło z tyłu dzwonić I po oględzinach zobaczyłem, że górna śruba na amortyzatorze się poluzowała i powstał luz na tej gumie mocującej amortyzator od góry. Nie wiem jak to możliwe bo w ogóle nie odkręcałem tej śruby (bo i po co). Po dokręceniu śruby hałas jest mniejszy, zmniejszył się tam luz ale nadal to trochę hałasuje. Pytanie do fachowców z forum: jak to możliwe, że powstał tam luz? Co zrobić żeby to przestało hałasować? Możliwe żeby jakaś guma wyskoczyła z górnego mocowania amortyzatora? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 18-01-2015, 13:02
|
|
|
Trzeba rozebrać i sprawdzić, możliwe, że tuleja gumowa była już zuzyta a po ruszeniu amora podczas demontazu dokonało to jej zywota |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|