|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mitsubishi 1.8 |
Autor |
Wiadomość |
etchi
Nowy Forumowicz
Auto: przed zakupem
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-06-2019, 17:31 Mitsubishi 1.8
|
|
|
Przede wszystkim chciałbym się przywitać.
Cześć jestem Patryk, mieszkam w Krakowie i ostatnimi czasy zastanawiam się nad zakupem "nowego" auta. Mój wybór padł na mitsubishi Lancera. Niestety moja wiedza na tematy motoryzacji jest mniej niż przeciętna, jedyne informacje jakie posiadam to te które znajdę w internecie. Chciałem zadać kilka pytań dotyczących tego samochodu, a gdzie uzyskam lepsze i i bardziej szczegółowe odpowiedzi jeśli nie na forum miłośników tejże marki.
Może zacznę od tego że pokażę ogłoszenie jakie mnie zainteresowało : https://www.otomoto.pl/of...html#87203e19cc
Być może ktoś z was wie coś na temat tego auta, a może nawet któryś z was bytł jego poprzednim właścicielem ?!
Oczywiście zdaję sobie sprawę że na zdjęciu i z opisu ciężko wywróżyć czy auto jest warte zainteresowania.. ale jako znawcy tematu na pewno zauważycie więcej niż ja. Mam w planie w tygodniu podjechać do tego salonu i przyjrzeć się z bliska tej jednostce. Skuszę się prewnie też na jazdę próbną(chociaż po niej będę w stanie stwierdzić jedynie czy mi się "fajnie" jechało, bo jak już wspominałem nie znam się za grosz i popmimo oglądania szeregu filmów na YT, podejrzewam że nie wychwycę potencjalnych usterek).
Oczywiście po iluś letnim aucie nie spodziewam się cudów, ale fajnie by było pojeździć tym autem przez dłuższy czas a przy tym nie pakować się na minę. Zastanawiam się również nad instalacją gazową, czy to w ogóle wchodzi w grę ? Czy się opłaca, może ktoś z was ma taki model w gazie i jest w stanie mi coś doradzić, bądź odradzić.
Za wszystkie podpowiedzi z góry dziękuję i pozdrawiam (czekam ze zniecierpliwieniem na to co mi odpiszecie, mam też nadzieje że swoim pytaniem o LPG nie wzburzę tutaj jakiejś świętej wojny)
Jeśli ktoś z was ma swojego do sprzedania to też chętnie rozważę taką propozycję. Dodatkowo znalazłem jeszcze coś takiego : https://www.otomoto.pl/of...-ID6BYN8j.html?
https://allegro.pl/ogloszenie/mitsubishi-lancer-2-0-di-d-salon-polska-8188379891
Dobra dodaję ostatniego, bo zaczyna się robić bałagan.
https://www.otomoto.pl/of...ml#gallery-open |
|
|
|
 |
pahamakaa
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi lancer
|
Wysłany: 18-06-2019, 20:06
|
|
|
Jak chcesz, to sprzedaje swojego lancera, 2009 1.8 b+lpg, sedan, od pasjonata więc stan bardzo dobry. Trójmiasto, ale zrobię Ci dokładny opis i zdjecia |
|
|
|
 |
HUGIO
Forumowicz

Auto: Lancer CX3A '09 1.8 143KM+LPG
Pomógł: 44 razy Dołączył: 04 Cze 2017 Posty: 1024 Skąd: jesteś?
|
Wysłany: 18-06-2019, 23:23
|
|
|
Ja na zdjęciach pierwszego nie widzę nic niepokojącego, poza zużyciem, ale przebieg robi swoje.
Swoją drogą mam wrażenie, że w Lancerze (przynajmniej moim) przy pustym baku pojawia się rezerwa w postaci zmiany koloru wyświetlacza na taki bardziej żółty, a w tym nie. (chociaż tylko raz w życiu jechałem nim na rezerwie, więc może coś mi się pomyliło).
Drugie ogłoszenie już jest nieaktualne.
Trzeci link: gdzieś czytałem, że któreś silniki diesla są niepolecane w Lancerach (spora awaryjność), ale już nie pamiętam które. Chyba właśnie 2.0 od vaga, ale mogę się mylić.
Te nakładki chromowane na lusterka i klamki są raczej nieoryginalne, tył ma delikatnie przerysowany. Auto ma kratkę, czyli pewnie jest z homologacją ciężarową, a na dodatek patrząc na ten "tunel" na kanapie, to pewnie jest 4 osobowy. W sumie chyba pierwszy raz widzę takiego "golasa" jeśli chodzi o wyposażenie
W przypadku ostatniego sprawdziłbym, czy ta rejestracja na klapie bagażnika nie przetarła już lakieru...
Co do LPG, to jest o tym dość obszerny temat: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=97746
Niestety nie mam, więc się nie wypowiem. |
_________________ Moje przygody z Lancerem sportbackiem: https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=102303 |
|
|
|
 |
etchi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-06-2019, 10:26
|
|
|
pahamakaa napisał/a: | Jak chcesz, to sprzedaje swojego lancera, 2009 1.8 b+lpg, sedan, od pasjonata więc stan bardzo dobry. Trójmiasto, ale zrobię Ci dokładny opis i zdjecia |
Dzięki za propozycję, jednak marzy mi się Hatchback i przy nim chyba zostanę.
HUGIO napisał/a: | Ja na zdjęciach pierwszego nie widzę nic niepokojącego, poza zużyciem, ale przebieg robi swoje. |
Własnie ten mnie najbardziej zainteresował. niestety osoba sprzedająca (czyt. pracownik salonu), trochę utrudnia sprawę. Jak już odbierze telefon, to mówi że zarezerwowane i żeby dzwonić po 19:00 to będzie wiedział czy aktualne, jak dzwonię po 19:00 to oczywiście nie odbiera. Spróbuje tam po prostu podjechać i zobaczyć czy nadal stoi.
Dziękuje za opinie |
|
|
|
 |
Roguuu95
Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 TDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Maj 2019 Posty: 44 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 19-06-2019, 11:22
|
|
|
2.0 TDI po 2008r jest okey, usunęli większość problemów, roczniki 2007 się sypały niesamowicie, sam mam już trochę czasu Lancerka 2010 2.0 TDI i zero awarii, dbam o niego jak tylko mogę więc może dlatego dobrze się trzyma, a do tego go nie przeciążam jakoś. Co do ogłoszenia z allegro to bym omijał z dala AAA Auto, najgorsze miejsce gdzie można zakupić auto. |
|
|
|
 |
etchi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-06-2019, 22:16
|
|
|
Roguuu95 napisał/a: | 2.0 TDI po 2008r jest okey, usunęli większość problemów, roczniki 2007 się sypały niesamowicie, sam mam już trochę czasu Lancerka 2010 2.0 TDI i zero awarii, dbam o niego jak tylko mogę więc może dlatego dobrze się trzyma, a do tego go nie przeciążam jakoś. Co do ogłoszenia z allegro to bym omijał z dala AAA Auto, najgorsze miejsce gdzie można zakupić auto. |
Dzięki, jutro miałem tam jechać oglądać... |
|
|
|
 |
|
|