Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 19:56 |
[I 2.4 MIVEC] ciepły nadmuch |
Autor |
Wiadomość |
qbas62
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Outlander 2,4
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Lis 2011 Posty: 63 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 02-09-2016, 15:26 [I 2.4 MIVEC] ciepły nadmuch
|
|
|
Witam. Na forum nie mogę znależć ale może ktoś coś wie. Pomimo, iż mam włączone zimno ( nie klime) z nawiewów leci ciepłe powietrze. Klima dziala prawidłowo. Nagrzewnica cały czas gorąca tj. przewody do nagrzewnicy. Linki od pokręteł działają prawidłowo. Czy jest jakiś zawór odcinający nagrzewnicę czy też cały czas grzeje. Jakieś inne pomysły. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
mario998
Nowy Forumowicz mario
Auto: Pajero ll 3.0 V6 /OT 1 Turbo
|
Wysłany: 13-09-2016, 14:45 Re: ciepły nadmuch
|
|
|
qbas62 napisał/a: | Witam. Na forum nie mogę znależć ale może ktoś coś wie. Pomimo, iż mam włączone zimno ( nie klime) z nawiewów leci ciepłe powietrze. Klima dziala prawidłowo. Nagrzewnica cały czas gorąca tj. przewody do nagrzewnicy. Linki od pokręteł działają prawidłowo. Czy jest jakiś zawór odcinający nagrzewnicę czy też cały czas grzeje. Jakieś inne pomysły. Pozdrawiam. |
Witaj a wczesniej działało prawidłowo jak miałem podobny problem ale w 2 strone to znaczy lecuialo chłodne powietrze mimo ze było ustawione pokrętlo na grzanie w mnie pomogło wd 40 i pochylenie sie nad tematem . tzn. od strony kierowy przy pedale gazu jest zaślepka na tunelu jak ją zdejmiesz bedzie widać taka biała zębatke która steruje klapą od powietrza u mnie zatrzymywała sie na 20 stopniach i dalej nie chciala iśc potraktowanie ja wd 40 zalatwiło problem i teraz działa w pełnym zakresie . Mozesz sprawdzic właczajac zapłon wyłacz radio zeby nie przeszkadzało i siłe nadmuchu wentylatora i przekręcaj pokrętło od temperatury bedziesz słyszał specyficzne odglos przestawianej klapy sprawdź czy działa w pełnym zakresie .tzn ruch pokrętłem od ten o 1 pozycje ruch klapy przy pedale gazu . Mam nadzieje ze to tam jest problem pozdrawiam Mario998 |
_________________ Pajero 3.0 v6
Outlander 2.0 Turbo
 |
|
|
|
 |
woojas25
Forumowicz
Auto: mitsubishi outlander 2.0t
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Lis 2014 Posty: 124 Skąd: libiąż
|
Wysłany: 14-09-2016, 12:57
|
|
|
odnosze wrażenie że mam tak samo , obczaje tę zębatke |
|
|
|
 |
flash
Forumowicz

Auto: Out I 2.0 136KM 2WD 2007r.
Pomógł: 12 razy Dołączył: 02 Lis 2014 Posty: 194 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 14-09-2016, 15:25
|
|
|
Potwierdzam. U mnie też była to wina plastikowej zembatki, zlokalizowanej w tunelu na prawo od nóg kierowcy. Przesmarowanie i poruszanie trybów rozwiązało problem. |
_________________ Warto być przyzwoitym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieprzyzwoitym, ale nie warto...
Władysław Bartoszewski |
|
|
|
 |
|