Przesunięty przez: Hubeeert 16-07-2006, 00:37 |
Czy warto kupić Lancera 2.0 135 KM Kombi? |
Autor |
Wiadomość |
Mikad [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2006, 14:41 Czy warto kupić Lancera 2.0 135 KM Kombi?
|
|
|
Witam!
Noszę się z zamiarem kupna nowego Lancera 2.0 135 KM Kombi.
Czy są tu na forum jacyś użytkownicy tego modelu? Co sądzicie o tym aucie?
Alternatywą jest nowy Civic 2.0, ale to nie kombi i ma troche zbyt twarde zawieszenie. Mitsu za to jest nieco ciaśniejsze w środku ( mam 191 cm wzrostu) no i to starszy model...
Z góry dzięki za porady |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-03-2006, 14:54
|
|
|
Najlepiej by było gdybys sobie mógł pojeździć chwile jednym i drugim.
Civic - chodzi o tego najnowszego? Jak tak to nie będę sie wypowiadał.
Lancer - powiem coś bo mogę akurat to powedzieć - mam 203 cm wzrostu i po dłuższej regulacji spokojnie mogłem nim jeździć. Tzn znalazłem wygodna pozycję za kółkiem. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 19-03-2006, 19:43
|
|
|
Ja mam Lancerka 2,0 '04 - tylko 120KM - oczywiście różnica w silniku - nadwozie to samo Mój brat ma 196 i bez problemu się mieści w środku - oczywiście do końca fotela nie odsuwa bo byłoby za daleko. W nowym Civicu jest mniej miejsca - ten sam brat kupił sobie tego civica - tyle że coupe 2,0 Si. Ale wie dobrze że w lancerze jest więcej miejsca - a na pewno z tyłu. I oczywiście to Kombi - więcej miejsca na bagaż.
Osobiście Hondą najnowszą nie jeździłem - na pewno dobry samochód, ale jeżeli chodzi o miejsce w środku to lancer chyba wygrywa.
Civic to nowa fura-szczególnie to widać po wnętrzu, chociaz nadwozie tez jest nowatorskie:)
Powodzenia w wyborze-w końcu sam musisz podjąć decyzję. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 19-03-2006, 20:06
|
|
|
Wydaje mi się, że nie ma nowego Civica 2.0. Jest 1.8 ... zresztą nie jest to aż tak istotne. Te auta .... to wg mnie nie bardzo jest jak porównywać z uwagi na nadwozie.
Lancer Kombi, cóż, nie ukrywajmy pojemnością bagażnika nie grzeszy a tego jakby od kombi się oczekuje. No chyba, że nie jest to dla Ciebie priorytetem. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2006, 20:08
|
|
|
Jacek dał mi się przejechać lancerem. Fajny samochód, ale nie zrobił na mnie oszałamiającego wrażenia. W środku smutny i standardowy aż do bólu. Silnik fajny, zrywny, ale swoje pali jak przystało na 2 litry.
Jechałem też poprzednim civikiem. To bardzo udany samochód. Nie wiem dlaczego ludzie tak narzekają na twarde zawieszenie hondy. Szczerze mówiąc gdybym miał wybrać poprzedniego civika albo lancera, to chyba wybrałbym civika. Nowa honda jest bardzo kontrowersyjna w kontekście design'u i mi się nie podoba. Ale może po prostu trzeba się do niej przyzwyczaić.
Czy ktoś się orientuje? Mitsu planuje jakiś face-lifting lancera? |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 19-03-2006, 20:12
|
|
|
Mitsubishi Motors planuje w przyszłym roku wprowadzić do produkcji nowego Lancera opartego na ConceptX. Z tego co wiem z kręgów zbliżonych do MMC nie będzie się on różnił zbytnio od tego którego widzieliśmy już na Salonach Samochodowych. Właściwie nie będzie się wcale różnił. Ale psst - to tajemnica |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 644 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24247 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-03-2006, 21:40
|
|
|
Fido__ napisał/a: | Nowa honda jest bardzo kontrowersyjna w kontekście design'u i mi się nie podoba. |
Aleś delikatny - jak dla mnie to obrzydliwa wanna. Coraz brzydsze robią auta...
A w Lancerze właśnie bardzo podoba mi się deska - taka smukła i bez żadnych udziwnień w stylu zegary w środku i do góry nogami, albo wystający garb jak we francuzach. Za to na zewnątrz te światła go szpecą. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 19-03-2006, 22:55
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Aleś delikatny - jak dla mnie to obrzydliwa wanna. Coraz brzydsze robią auta... | Wanna to był ten poprzedni Civic.
Krzyzak napisał/a: | A w Lancerze właśnie bardzo podoba mi się deska - taka smukła i bez żadnych udziwnień w stylu zegary w środku i do góry nogami, albo wystający garb jak we francuzach. Za to na zewnątrz te światła go szpecą. | A to, to już dyskusja o gustach. Te zaś każdy ma inne.
Fakt, Lancer deskę ma uporządkowaną, brak mi jednak tam nieco świeżości w kokpicie. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 19-03-2006, 23:47
|
|
|
Wiesz jak dla mnie lepsza uporządkowana jak udziwniona na siłę dla tzw "oryginalności" |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 20-03-2006, 07:42
|
|
|
Civic 2,0 jest w usa - Coupe Si 197KM. - w europie moze będzie ale troche później Type-R.
A co do Lancera - to ta europejska jest troche smutna-ale za to jeździ dobrze - 135KM w tym samochodzie pozwala na troche. Niestety nadwozie nie należy do najładniejszych - poprzedni Civic jest ładniejszy - przynajmniej wersja 3D (5D jakoś mi nie pasuje). A ten nowy -kwestia gustu - w środku jak w odrzutowcu. Za to spalanie jest mniejsze. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 644 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24247 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 20-03-2006, 08:46
|
|
|
JCH napisał/a: | Wanna to był ten poprzedni Civic. |
To też fakt, ale widziałem nowego Civic na ulicy i też jest brzydki - wygląda jak trochę bardziej kosmiczny Fiat Siena (chodzi o linię boczną - sprawia wrażenie, jakby auto było wygięte jak banan). |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-03-2006, 16:15
|
|
|
Mam tego Lancera Kombi 2,0 jestem z niego bardzo zadowolony.Wykonany jest b.solidnie,nic nie trzeszczy ani nie piszczy,jeżdżę nim już 3 lata i jak przystało na orginalnego japończyka zero problamów.Jedyne zastrzezenia mam do ilości spalanej benzyny,ale coś za coś.W sumie nie żałuję zakupu,polecam Tobie ten samochód. |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2006, 20:26
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | JCH napisał/a: | Wanna to był ten poprzedni Civic. |
To też fakt, ale widziałem nowego Civic na ulicy i też jest brzydki - wygląda jak trochę bardziej kosmiczny Fiat Siena (chodzi o linię boczną - sprawia wrażenie, jakby auto było wygięte jak banan). |
Wiecie co. Przyglądam się tym nowym civic'om i powiem szczerze, że zaczynają mi się coraz bardziej podobać... |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 23-03-2006, 15:06
|
|
|
Cytat: | Wiecie co. Przyglądam się tym nowym civic'om i powiem szczerze, że zaczynają mi się coraz bardziej podobać... |
Chcesz numer do znajomego psychoanalityka? To już niebezpieczne....
Mikad, mam Lancernika 2.0 Kombi na jeździe testowej. Zrobiliśmy już 30 tysięcy km większość na gazie. Kłopotów brak (oprócz standardu w Lancerach - tulejki po zimie do wymiany na te które znoszą sól - gwarancja, 45 minut pracy serwisu) Auto szybkie, bardzo przyjemne zawieszenie - nieco twardsze ale nie hardcore, wystarczająca ilość miejsca na gościa mojej postury ( 192). Za te pieniądze nie ma lepszej oferty na rynku.
Honda - marka ciesząca się moim uznaniem ( a upierdliwy jestem;) ) design - wymysł szatana i prostytutki, czytelność zegarów - 0, zawieszenie NISKIE jak cholera. Poza tym technicznie jak Honda - bez zastrzeżeń.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2006, 22:24
|
|
|
hmmm, już raz słyszałem o tych tulejkach, ale u mnie po 2 zimach nic a nic nie skrzypi w zawieszeniu.
Jackie, ile by kosztowało, jakby sie te tulejki zdecydowały zużyć po koncu gwarancji?
Chyba, że MMC pozwala wymieniać profilaktycznie każdemu kto o to zapyta |
Ostatnio zmieniony przez zulu 28-03-2006, 22:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|