|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Keyless - problem - drzwi pasażera |
Autor |
Wiadomość |
szymonrc
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-01-2015, 10:07 Keyless - problem - drzwi pasażera
|
|
|
Witam,
dzisiaj zauważyłem, że nie działa mi bezkluczykowe otwieranie drzwi poprzez złapanie za klamkę w drzwiach pasażera. Od kierowcy i w bagażniku działa. Czy temat jest znany, czy nie obejdzie się bez komputera? |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 26-01-2015, 10:55
|
|
|
Na początek spróbowałbym dokładnie przeczyścić czujnik (jest od wewnętrznej strony klamki) - mógł się po prostu zapchać solą i nie reaguje na dotyk.
bonito |
|
|
|
 |
szymonrc
Forumowicz
Auto: Outlander II 2.0 DID
|
Wysłany: 26-01-2015, 11:04
|
|
|
No stało się to właśnie po dłuższej podróży, gdzie całe auto mam zaciapane. No i kwestia, że guzik do zamykania działa, a nie działa tylko otwieranie. Ten czujnik w klamce, to na wierzchu jest? Zdawało mi się zawsze, że działa na "obecność" ręki za klamką, a nie na dotyk. |
|
|
|
 |
bonito
Forumowicz
Auto: był Outlander II 2.0 TDI
Pomógł: 7 razy Dołączył: 31 Paź 2008 Posty: 556 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 26-01-2015, 14:20
|
|
|
Czujnik jest od wewnętrznej strony klamki (strona "od przodu" pojazdu). Porządnie umyj to miejsce i pewnie zacznie działać. Oczywiście że guzik do zamykania działa, bo nie potrzebuje tego czujnika
bonito |
|
|
|
 |
|
|