|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CS3A 1.6] Stuk przy ruszaniu, tył |
Autor |
Wiadomość |
mille
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer CS3W 1.6 aut.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-01-2015, 07:22 [CS3A 1.6] Stuk przy ruszaniu, tył
|
|
|
Witam wszystkich, posiadam kombi 1.6 z 2005 roku automat. Jeżdżę nim od kwietnia ubiegłego roku. Od jakiegoś czasu mój mechanik nie umie znaleźć przyczyny.
Podczas ruszania, tylko w lewo, z lewego tyłu słychać pojedyncze puknięcie. Nie ujawnia się na dziurach ani garbach, jedynie przy ruszeniu, powiedzmy, umiarkowanym lub dynamiczniejszym. Przy czym koła muszą być skręcone przynajmniej 3/4 obr. kierownicy.
Dźwięk wyraźnie z tyłu, przeguby ok, gumy z tyłu ok, zacisk również, bagażnik pusty.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
cugi253
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1,6 2006
|
Wysłany: 15-01-2015, 14:16
|
|
|
Mam ten sam problem, na dziurach cisza, a jak ruszam dynamicznie albo ostro sie rozpedzam to pojedyncze stukniecie. Zawieszenie wg diagnosty bez zadnych luzów. |
|
|
|
 |
mille
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer CS3W 1.6 aut.
|
Wysłany: 15-01-2015, 20:27
|
|
|
A wiążesz to ze skrętem w którąś ze stron czy też zdarza się na wprost? |
|
|
|
 |
cefaloid
Forumowicz
Auto: 1.6
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Maj 2010 Posty: 388 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 18-01-2015, 14:13
|
|
|
A to na pewno z tyłu? Słuchałeś z zewnątrz auta? Bo z za kierownicy można się bardzo pomylić skąd to.
Mi czasem stuknie coś w bębnach jak zaciągnę ręczny jadąc (nie zawsze). Może to coś tam w bębnie hamulca ręcznego? |
|
|
|
 |
mdebowczyk
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 21-01-2015, 13:20
|
|
|
U mnie stuka światło umieszczone w tylnym zderzaku, plastik się trochę wykruszył i niekiedy słychać jak światło się przemieszcza |
|
|
|
 |
|
|