Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wyłączyć reset średniego spalania?
Autor Wiadomość
ciekawski 
Nowy Forumowicz

Auto: asx 1.6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-04-2014, 19:48   Jak wyłączyć reset średniego spalania?

Witam wszystkich forumowiczów! Jestem tutaj świeżakiem, no i i świeżym :) właścicielem ASX. Samochód sprawia wiele frajdy jednak jedna rzecz mnie drażni.

Chciałbym aby średnie spalanie nie "kasowało" się co kilka godzin. Nawet jak ustawię na Manual to i tak po wyłączeniu silnika powraca do Automatic. Nie rozumiem tego, lub po prostu robię coś źle. Proszę pomóżcie :)

Wedrowiec 
Forumowicz

Auto: ASX DID LP Intense
Wysłany: 11-04-2014, 20:27   

Nie da się.

kola12 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Intense
Wysłany: 10-06-2014, 08:42   

Niestety ten "typ" tak ma.
Soft jest tak napisany że domyślnie wyświetla się (A)utomatyczny wskaźnik średniego spalania, który zeruje się po 4 godzinach bez włączonego silnika. W tryb (M)anualny można wejść "na chwilę" tzn. po wyłączeniu silnika powraca tryb (A)utomatyczny.

JAHnosik 
Nowy Forumowicz

Auto: ASX 1.8 DID 150KM 4WD
Wysłany: 17-06-2014, 16:20   

Też mnie to denerwowało i nie rozumiałem "co autor miał na myśli". Jednak da się do tego przyzwyczaić :)
Tryb M kasuję po zatankowaniu, a że tankuję zawsze do pełna, kasuję też jeden z liczników - całkiem precyzyjnie można porównać spalanie wg komputera i realne. Tryb M jednak nie kasuję się tak jak tryb A, soft go cały czas zlicza od ostatniego skasowania ręcznego, więc otrzymujemy informacje o średnim spalaniu przez żądany przez nas czas.

Laski 
Nowy Forumowicz

Auto: Inny
Wysłany: 24-01-2015, 23:24   

JAHnosik napisał/a:
Też mnie to denerwowało i nie rozumiałem "co autor miał na myśli". Jednak da się do tego przyzwyczaić :)
Tryb M kasuję po zatankowaniu, a że tankuję zawsze do pełna, kasuję też jeden z liczników - całkiem precyzyjnie można porównać spalanie wg komputera i realne. Tryb M jednak nie kasuję się tak jak tryb A, soft go cały czas zlicza od ostatniego skasowania ręcznego, więc otrzymujemy informacje o średnim spalaniu przez żądany przez nas czas.

Dzisiaj stałem się posiadaczem ASX i od razu rzuciło mi się to w oczy. Przegrzebałem więc instrukcję i...mały matrix. Czy ja dobrze rozumiem? Jak ustawię tryb M, to i tak po wyłączeniu i włączeniu silnika, zmieni mi się na A, tak? Jednakże, tryb M nadal liczy w tle i jeśli chcę sprawdzić, jak wygląda AVG spalania, to wystarczy, że przełączę się na tryb M i mam AVG spalania od ostatniego resetowania licznika M? Dobrze rozumiem?
Reasumując, licznik M działa, ale niestety nie ma możliwości jego ciągłego wyświetlania...zgadza się?:)

Podobnie rzecz się ma z AVG prędkości?

kola12 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Intense
Wysłany: 24-01-2015, 23:37   

Jest dokładnie tak jak piszesz. Licznik M działa w tle i jest resetowany manualnie. Wyświetla się go chwilowo do wyłączenia i włączenia stacyjki. Domyślnym licznikiem jest licznik A. Niestety tak jest napisany soft przez speców z Mitsubishi

Laski 
Nowy Forumowicz

Auto: Inny
Wysłany: 24-01-2015, 23:58   

kola12 napisał/a:
Jest dokładnie tak jak piszesz. Licznik M działa w tle i jest resetowany manualnie. Wyświetla się go chwilowo do wyłączenia i włączenia stacyjki. Domyślnym licznikiem jest licznik A. Niestety tak jest napisany soft przez speców z Mitsubishi

Oki, czyli muszę się przestawić i przestać szukać rozwiązania:).

Arczi89 
Mitsumaniak
03057/KMM

Auto: Lancer X 2.0 DiD
Wysłany: 25-01-2015, 09:48   

Mi tokyo w lancerze wyłączył to automatyczne przełączanie. Od miesiąca jeżdżę na M.

Odpowiedz do tematu