Żarłacz Srebrny |
Autor |
Wiadomość |
MATTNATTS
Forumowicz
Auto: v6 ];->
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-09-2011, 18:54 Żarłacz Srebrny
|
|
|
Witam Wszystkich.Chciałbym przedstawić wam moje drugie oczko w głowie;D (pierwszym jest Natalia-moja przyszła współmałżonka...pisze to pod jej presją żeby nie było )
Mitsubishi Galant Avance 2,5 v6 zakupiony pięknego dnia 23.09.2011
u większości Wam znanych chłopaków z Czapli (przy okazji Pozdrawiam M i T ).
Jest to manual pierwszy właśćiciel, rocznik 12.02 w dniu zakupu miał nabite 158820km. ,w środku czarna skóra, pełna elektryka, podgrzewane fotele.Do kupna przygotowywałem się od sprzedaży mojego poprzedniego Gala 2.0,czyli około roku
Prawdę mówiąc szykowałem się na coś starszego i tańszego,ale nie wyszło
Poszukiwania zacząłem od mobile ,allegro a następnie zwróciłem się do Pana ze Zduńskiej Woli ,Gliwic i do Czapli. Z tymi ostatnimi był najlepszy kontakt...Pojawił się Srebrny Avance , na początku wydawało mnie sie że go nie chcę;) ,jest za młody,za drogi za idealny (heh... może poza kolorem).
Za namową Natalii zacząłem się nad nim zastanawiać ,usłyszałem od niej że znowu kupie jakiegoś starego szrota jak poprzednio i bedę musiał do niego dokładać a przy okazji będę chodził ponury (jej słowa )
Po oględzinach i rozmowach z M. z Czapli już baaaaardzo go chciałem ,nawet kolor przestał mnie przeszkadzać.Tydzień czasu jeszcze się wahałem ,co mam sobie teraz za złe;D Dzisiaj już jest u mnie w garażu i czeka na rejestracje. Zrobiłęm nim już 500km. Spalanie średnie(300km autostrada ,150km miasto) wyszło mi 9,9l/100km. Ciężko mnie w to uwierzyć bo 2.0 palił więcej.
W przyszłym tygodniu felgi lecą do lakiernika...nie wiem jak będzie lepiej czarny mat czy czarna perła?????Gal do zmiany filtrów,oleju i rozrządu...Z modyfikacji jakie narazie mnie interesują to wstawienie lotki o którą będę męczył takiego jednego Pana ,on dobrze wie że to o niego chodzi
Na dzisiaj to tyle ,będę aktualizował post z biegiem czasu i kilometrów na budziku;)
 |
Ostatnio zmieniony przez MATTNATTS 28-09-2011, 21:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
luckyluck
Mitsumaniak

Auto: EA5W V6 Avance '99
Pomógł: 3 razy Dołączył: 26 Wrz 2008 Posty: 960 Skąd: Znad Pilicy
|
Wysłany: 27-09-2011, 19:02
|
|
|
Jednak nazwa wątku może zwabić, hehe.
Przepiękny ten Twój Żarłacz. Co do felg, to nie mam pojęcia jaki kolor bardziej pasuje. Kiedyś przez chwilę zastanawiałem się czy swoich nie prysnąć na czarno ale stwierdziłem, że szkoda oryginałów i Misiek czeka na zimę aż dostanie czarne stalówy bez kołpaków. |
_________________ Bydlak
 |
|
|
|
 |
MATTNATTS
Forumowicz
|
Wysłany: 27-09-2011, 19:54
|
|
|
Dzięki luckyluck .Twój Bydlak też elegancko się prezentuje , a nick to już ma pierwsza klasa;D Czarne fele chodzą za mną już od dawna ,ogólnie mam jakieś zboczenie i najchętniej to przefarbowałbym całe auto na czarny mat. Zmieniłbym wtedy jego nazwę na Nigga Żarłaćz;D |
|
 |
luckyluck
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-09-2011, 20:10
|
|
|
MATTNATTS napisał/a: | ogólnie mam jakieś zboczenie i najchętniej to przefarbowałbym całe auto na czarny mat |
Ojej piękna sprawa. Też bym taki chciał. Mam w planach VR4 (kiedyś, kiedyś), więc jak już go będę miał, to strzelę właśnie czarny mat z elementami rdzy. |
_________________ Bydlak
 |
|
|
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 27-09-2011, 20:32
|
|
|
luckyluck napisał/a: | czarny mat z elementami rdzy. |
nie dygaj...sama ci wyjdzie..;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
luckyluck
Mitsumaniak

|
Wysłany: 27-09-2011, 20:34
|
|
|
m6riano napisał/a: | nie dygaj...sama ci wyjdzie..;-) |
Hehe już wychodzi. |
_________________ Bydlak
 |
|
|
|
 |
MATTNATTS
Forumowicz
|
Wysłany: 27-09-2011, 21:04
|
|
|
Hahahahaha<hahaha>
Luckyluck to jeden problem masz już z głowy
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 28-09-2011, 20:17
|
|
|
Graty MATTNATTS. Rekinek fajnie wygląda. Szerokości |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
MATTNATTS
Forumowicz
|
Wysłany: 27-12-2011, 23:37
|
|
|
W końcu znalazłem czas by uzupełnić historie mojego pupilka.
Żarłacz jest już na polskiej blaszce. Przegląd przeszedł bez żadnych niespodzianek , ku mojemu wielkiemu zadowoleniu
Większość czasu spędza grzecznie pod domem ,ponieważ w tygodniu pracuję poza Opolem i poruszam się ekonoGolfem Dopiero na weekend gdy jestem w domu robię przesiadkę na Mitsu.
Gal otrzymał parę prezentów:
Filtr powietrza HKS
Akumulator Yuasa 60AH/550A Professional-poprzedni wyzionął ducha a nie chciałem już go reanimować ,było widać że miał swoje lata...
Olej Amsoil'a 5W-40 + płukanka też Ams'a.Olej będzie wymieniany jutro (28.12.11).
Gal wcześniej jeżdził na półsyntetyku...mam nadzieje że zmiana na full syntetyk wyjdzie mu na dobre.Olej był kupowany w Wawie tutaj jest strona zakładu--> http://amsoil.net.pl/ .
Jest w baniaku zastępczym.
Lotka na tylną klapę.W najbliższym czasie będzie oklejona w carbon3D.
Okleina carbon 3D.Jak tylko będzie czas to docelowo wleci na dach,lusterka,lotke,klamki i wycieraczki
A tak wygląda nowy brelok do Żarłacza
...i dokumenty
W tym lub w następnym tygodniu będzie wymieniany kompletny rozrząd ,poza tym mam wielkie plany co do Gala ,czas i życie pokaże dlatego narazie nie chcę się za bardzo wychylać |
|
 |
m6riano
Mitsumaniak Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Pomógł: 25 razy Dołączył: 24 Sie 2009 Posty: 7356 Skąd: Gdzie Syrenka w herbie jest!
|
Wysłany: 28-12-2011, 00:11
|
|
|
Fotki z zabawy z karbonem wrzucaj też w wiesz jaki temat...;-) |
_________________ Użytkownik zbanowany za działalność komercyjną - produkcja i sprzedaż naklejek Klubowych Mitsumaniaki.
 |
|
|
|
 |
MATTNATTS
Forumowicz
|
Wysłany: 28-12-2011, 00:17
|
|
|
m6riano na jutro (w sumie to już dziś ) jest plan na spojler to powrzucam fotki do odpowiedniego tematu |
|
 |
MATTNATTS
Forumowicz
|
Wysłany: 28-12-2011, 17:21
|
|
|
Dzisiaj przy przebiegu 160144km:
-płukanka Ams'a
-zmiana oleju na 5W-40 Ams'a
-wymiana filtra na Hks'a
Nie wiem czy mnie się wydaje czy tak jest w rzeczywistości ale chyba troszeczkę zmienił się dzwięk silnika i jakby lżej wkręca się na obroty.
Mam nadzieje że zmiana na syntetyk nie zaszkodzi... |
|
 |
k@rol
Mitsumaniak 02605/KMM

Auto: Mazda 3 2.0Pb
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 839 Skąd: Bedzin
|
Wysłany: 28-12-2011, 21:08
|
|
|
MATTNATTS napisał/a: | troszeczkę zmienił się dzwięk silnika i jakby lżej wkręca się na obroty | też tak zawsze mam po zmianie oleju, taki "czysty" dźwięk, jakby mnie było na to stać to co 5 000 km bym olej zmieniał żeby zawsze tak chodził pięknie , ładny Gal no i ten silniczek |
_________________ Były
BMW e30 1.6 1990
Mitsubishi Galant E54A 2.0 v6 1993
VW Lupo 1.0 1998 (Żony)
Toyota Paseo 1.5 1996
Obecnie
Mazda 3 Top Sport 2.0 2003
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=85538
Colt CZ3 1.3 2007
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=86943
 |
|
|
|
 |
MATTNATTS
Forumowicz
|
|
|
|
 |
Psikus
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 981 Skąd: sosnowiec
|
Wysłany: 31-12-2011, 17:54
|
|
|
Widziałem kilka razy bardzo podobne felgi na volvo v40 i o ile pamiętam te na volvo były bbs |
|
|
|
 |
|