Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Żarłacz Srebrny
Autor Wiadomość
MATTNATTS 
Forumowicz

Auto: v6 ];->
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 27-09-2011, 18:54   Żarłacz Srebrny

Witam Wszystkich.Chciałbym przedstawić wam moje drugie oczko w głowie;D (pierwszym jest Natalia-moja przyszła współmałżonka...pisze to pod jej presją żeby nie było :axe: )
Mitsubishi Galant Avance 2,5 v6 :twisted: zakupiony pięknego dnia 23.09.2011
u większości Wam znanych chłopaków z Czapli (przy okazji Pozdrawiam M i T :) ).
Jest to manual pierwszy właśćiciel, rocznik 12.02 w dniu zakupu miał nabite 158820km. ,w środku czarna skóra, pełna elektryka, podgrzewane fotele.Do kupna przygotowywałem się od sprzedaży mojego poprzedniego Gala 2.0,czyli około roku :?
Prawdę mówiąc szykowałem się na coś starszego i tańszego,ale nie wyszło 8)
Poszukiwania zacząłem od mobile ,allegro a następnie zwróciłem się do Pana ze Zduńskiej Woli ,Gliwic i do Czapli. Z tymi ostatnimi był najlepszy kontakt...Pojawił się Srebrny Avance , na początku wydawało mnie sie że go nie chcę;) ,jest za młody,za drogi za idealny (heh... może poza kolorem).
Za namową Natalii zacząłem się nad nim zastanawiać ,usłyszałem od niej że znowu kupie jakiegoś starego szrota jak poprzednio i bedę musiał do niego dokładać a przy okazji będę chodził ponury (jej słowa :rolleyes: )
Po oględzinach i rozmowach z M. z Czapli już baaaaardzo go chciałem ,nawet kolor przestał mnie przeszkadzać.Tydzień czasu jeszcze się wahałem ,co mam sobie teraz za złe;D Dzisiaj już jest u mnie w garażu i czeka na rejestracje. Zrobiłęm nim już 500km. Spalanie średnie(300km autostrada ,150km miasto) wyszło mi 9,9l/100km. Ciężko mnie w to uwierzyć bo 2.0 palił więcej.
W przyszłym tygodniu felgi lecą do lakiernika...nie wiem jak będzie lepiej czarny mat czy czarna perła?????Gal do zmiany filtrów,oleju i rozrządu...Z modyfikacji jakie narazie mnie interesują to wstawienie lotki o którą będę męczył takiego jednego Pana ,on dobrze wie że to o niego chodzi :)
Na dzisiaj to tyle ,będę aktualizował post z biegiem czasu i kilometrów na budziku;)

Ostatnio zmieniony przez MATTNATTS 28-09-2011, 21:22, w całości zmieniany 1 raz  

luckyluck 
Mitsumaniak

Auto: EA5W V6 Avance '99
Wysłany: 27-09-2011, 19:02   

Jednak nazwa wątku może zwabić, hehe. :lol:
Przepiękny ten Twój Żarłacz. :roll: Co do felg, to nie mam pojęcia jaki kolor bardziej pasuje. Kiedyś przez chwilę zastanawiałem się czy swoich nie prysnąć na czarno ale stwierdziłem, że szkoda oryginałów i Misiek czeka na zimę aż dostanie czarne stalówy bez kołpaków.

MATTNATTS 
Forumowicz

Wysłany: 27-09-2011, 19:54   

Dzięki luckyluck .Twój Bydlak też elegancko się prezentuje , a nick to już ma pierwsza klasa;D Czarne fele chodzą za mną już od dawna ,ogólnie mam jakieś zboczenie i najchętniej to przefarbowałbym całe auto na czarny mat. Zmieniłbym wtedy jego nazwę na Nigga Żarłaćz;D

luckyluck 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-09-2011, 20:10   

MATTNATTS napisał/a:
ogólnie mam jakieś zboczenie i najchętniej to przefarbowałbym całe auto na czarny mat

Ojej piękna sprawa. Też bym taki chciał. Mam w planach VR4 (kiedyś, kiedyś), więc jak już go będę miał, to strzelę właśnie czarny mat z elementami rdzy. :twisted:

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Wysłany: 27-09-2011, 20:32   

luckyluck napisał/a:
czarny mat z elementami rdzy. :twisted:

nie dygaj...sama ci wyjdzie..;-)

luckyluck 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-09-2011, 20:34   

m6riano napisał/a:
nie dygaj...sama ci wyjdzie..;-)

Hehe już wychodzi. :lol:

MATTNATTS 
Forumowicz

Wysłany: 27-09-2011, 21:04   

Hahahahaha<hahaha>
Luckyluck to jeden problem masz już z głowy
:mrgreen:

fj_mike 
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Wysłany: 28-09-2011, 20:17   

Graty MATTNATTS. Rekinek fajnie wygląda. Szerokości ;)

Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły
by Owczar

MATTNATTS 
Forumowicz

Wysłany: 27-12-2011, 23:37   

W końcu znalazłem czas by uzupełnić historie mojego pupilka.
Żarłacz jest już na polskiej blaszce. Przegląd przeszedł bez żadnych niespodzianek , ku mojemu wielkiemu zadowoleniu :mrgreen:
Większość czasu spędza grzecznie pod domem ,ponieważ w tygodniu pracuję poza Opolem i poruszam się ekonoGolfem :mrgreen: Dopiero na weekend gdy jestem w domu robię przesiadkę na Mitsu.
Gal otrzymał parę prezentów:

Filtr powietrza HKS

Akumulator Yuasa 60AH/550A Professional-poprzedni wyzionął ducha a nie chciałem już go reanimować ,było widać że miał swoje lata...

Olej Amsoil'a 5W-40 + płukanka też Ams'a.Olej będzie wymieniany jutro (28.12.11).
Gal wcześniej jeżdził na półsyntetyku...mam nadzieje że zmiana na full syntetyk wyjdzie mu na dobre.Olej był kupowany w Wawie tutaj jest strona zakładu--> http://amsoil.net.pl/ .
Jest w baniaku zastępczym.

Lotka na tylną klapę.W najbliższym czasie będzie oklejona w carbon3D.

Okleina carbon 3D.Jak tylko będzie czas to docelowo wleci na dach,lusterka,lotke,klamki i wycieraczki :biggrin:

A tak wygląda nowy brelok do Żarłacza 8)

...i dokumenty

W tym lub w następnym tygodniu będzie wymieniany kompletny rozrząd ,poza tym mam wielkie plany co do Gala ,czas i życie pokaże dlatego narazie nie chcę się za bardzo wychylać :twisted:

m6riano 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: EA2W,98r,136KM,LPG 446tkm
Wysłany: 28-12-2011, 00:11   

Fotki z zabawy z karbonem wrzucaj też w wiesz jaki temat...;-)

MATTNATTS 
Forumowicz

Wysłany: 28-12-2011, 00:17   

m6riano na jutro (w sumie to już dziś :D ) jest plan na spojler to powrzucam fotki do odpowiedniego tematu :mrgreen:

MATTNATTS 
Forumowicz

Wysłany: 28-12-2011, 17:21   

Dzisiaj przy przebiegu 160144km:
-płukanka Ams'a
-zmiana oleju na 5W-40 Ams'a
-wymiana filtra na Hks'a
Nie wiem czy mnie się wydaje czy tak jest w rzeczywistości ale chyba troszeczkę zmienił się dzwięk silnika i jakby lżej wkręca się na obroty.
Mam nadzieje że zmiana na syntetyk nie zaszkodzi...

k@rol 
Mitsumaniak
02605/KMM

Auto: Mazda 3 2.0Pb
Wysłany: 28-12-2011, 21:08   

MATTNATTS napisał/a:
troszeczkę zmienił się dzwięk silnika i jakby lżej wkręca się na obroty
też tak zawsze mam po zmianie oleju, taki "czysty" dźwięk, jakby mnie było na to stać to co 5 000 km bym olej zmieniał żeby zawsze tak chodził pięknie :wink: , ładny Gal no i ten silniczek :)
VW Lupo 1.0 1998 (Żony)
Toyota Paseo 1.5 1996

Obecnie
Mazda 3 Top Sport 2.0 2003
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=85538
Colt CZ3 1.3 2007
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=86943

MATTNATTS 
Forumowicz

Wysłany: 31-12-2011, 16:32   

Czy ktoś wie co to za felga ,gdzie mogę ją dostać?
http://otomoto.pl/mitsubi...-C22281029.html
Taką właśnie wrzuciłbym do mnie. :D

Psikus 
Mitsumaniak

Auto: Xsara Picasso
Wysłany: 31-12-2011, 17:54   

Widziałem kilka razy bardzo podobne felgi na volvo v40 i o ile pamiętam te na volvo były bbs

Odpowiedz do tematu