[II 2.2 DID] [177KM] Wezwanie na akcje naprawczą - alternato |
Autor |
Wiadomość |
jan_outII
Forumowicz
Auto: OII 2.2D Mivec 177KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-05-2014, 11:25 [II 2.2 DID] [177KM] Wezwanie na akcje naprawczą - alternato
|
|
|
Witam,
Czy ktoś również dostał pismo od ASO w sprawie akcji wymiany alternatora?
Ja coś takiego dostałem i mam się skontaktować z ASo w celu sprawdzenia i ewentualnej wymiany.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
loczek
Forumowicz
Auto: OutlanderII 2,2DID177KM,manual
|
Wysłany: 09-05-2014, 11:59
|
|
|
Mam to samo auto i nic o tym mi nie wiadomo. Co kolega sądzi o samochodzie o silniku. Czeka mnie trzeci przegląd po 3 latach i 28 tyś km i z tego co wiem koszt przeglądu w ASO od 2100 do 2300 zł. |
|
|
|
 |
jan_outII
Forumowicz
|
Wysłany: 09-05-2014, 13:26
|
|
|
Silniczek jest OK. Troszkę denerwuje mnie to, że silnik ma podwyższone obroty jałowe poprzez dogrzewanie elektryczne. Ja mam tylko mały problem ze ściraniem przednich opon od strony zewnętrznej. Byłem z tym w ASO i zewnętrznych warsztatach ale nic nie pomogło. Chyba ten mój typ juz tak ma.
Co do przegladu to nigdy nie płaciłem tak duźo. Ostatni po 3 latach i 60 tyś km wyniósł około 1600PLN. |
|
|
|
 |
and
Forumowicz
Auto: Mitsubishi outlander 2.0 2010
|
Wysłany: 09-05-2014, 17:47
|
|
|
jan_outII napisał/a: | Ja mam tylko mały problem ze ściraniem przednich opon od strony zewnętrznej. Byłem z tym w ASO i zewnętrznych warsztatach ale nic nie pomogło. Chyba ten mój typ juz tak ma. |
Mam to samo ,kilkakrotnie sprawdzana geometria,wstępna ocena rzeczoznawcy PZMot, opinia z zakładów oponiarskich i nikt nie stwierdził nieprawidłowości,poza bardzo drobnymi korektami ustawienia zbieżności "w oczko " ,która i tak mieściła się wyjściowo w normie.Przejechałem dotychczas 128 kkm.Na komplecie oryginalnych letnich około 70 kkm,w zeszłym roku wymagały zmiany.
Chyba rzeczywiście TTTM |
|
|
|
 |
jan_outII
Forumowicz
|
Wysłany: 14-05-2014, 12:17
|
|
|
Ja jestem juz po wstępnym przeglądzie alternatora. Mój kwalifikuje się do wymiany.
Dla zainteresowanych - alternatory do wymiany nie posiadają niebieskiego znaku na obudowie. Usterka objawia się samoistnym odkręceniem koła pasowego podczas pracy silnika - można sobie wyobrazić co to może spowodować.
Akcja naprawcza jest znana z modelu ASX, gdzie już wcześniej wzywano auta do wymiany alternatora. Obecnie tą akcje rozszerzono o model Outlander. |
|
|
|
 |
A5tu5
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 Mivec
|
Wysłany: 19-05-2014, 22:34
|
|
|
Też dostałem wezwanie.
U mnie nawet nie sprawdzali - od razu wymienili... |
|
|
|
 |
Mia
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 DID Mivec
|
Wysłany: 01-02-2015, 00:47
|
|
|
Witam. Chciałem się podzielić informacją, że jestem już chyba ostatnim właścicielem 2.2 DID Mivec, któremu wymienili jeszcze alternator w Polsce. Było to pod koniec stycznia, parę dni temu w serwisie AUTO KRAK w Krakowie. Wiadomość nie byłaby niezwykła, gdyby nie to, że po przywiezieniu w listopadzie ubiegłego roku Miśka z Belgii poinformował mnie o tym polski serwis Mitsubishi. Mogę więc z całą odpowiedzialnością stwierdzić, że Polska jest rzeczywiście w Europie. Ciekawe tylko, czy ten Belg (poprzedni właściciel Miśka) zapomniał to zrobić w Belgii czy sprawę olał ... |
|
|
|
 |
Seferiel
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.0 DID
|
Wysłany: 02-02-2015, 12:53
|
|
|
Jak się zapisać na te akcje naprawcze ?:P Mam wysłać tą magiczną karteczkę do mmc ? i to wsio ? |
|
|
|
 |
Mia
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 DID Mivec
|
Wysłany: 03-02-2015, 12:45
|
|
|
Seferiel napisał/a: | Jak się zapisać na te akcje naprawcze ?:P Mam wysłać tą magiczną karteczkę do mmc ? i to wsio ? |
Ja osobiście dowiedziałem się przez przypadek podczas przeglądu. Informacja o czekającej mnie jeszcze wymianie alternatorze była w komputerze.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|