Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
KOntorlka ABS
Autor Wiadomość
grumens 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan 1,8 143 KM, Benz.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-10-2013, 11:24   KOntorlka ABS

Witam,

Ostatnio zauważyłem, że kontrolka ABS daje o sobie znać. Objaw jest taki, że po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów zapala się. Po wyłączeniu i włączeniu silnika znowu przez parę kilometrów jest spokój. Gdzie na początku szukać objawów? Z góry dzięki za podpowiedzi.[/code][/list]

hornet_30 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 1.3
Wysłany: 16-10-2013, 11:55   

Może to po prostu jakiś błąd. Można spróbować odłączyć akumulator na kilka minut w celu resetu komputera i sprawdzić połączenia elektryczne do czujnika ABS (wtyczki/gniazda).

grumens 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sedan 1,8 143 KM, Benz.
Wysłany: 17-02-2014, 08:40   

Przez przypadek znalazłem przyczynę problemu z kontrolką ABS. Okazało się, że brak świateł stopu sygnalizowany jest właśnie przez zapalającą się kontrolkę ABS, po przejechaniu "iluśtam" kilometrów.

[ Dodano: 01-05-2014, 19:38 ]
Witam,

Ponownie mam problem z kontrolką ABS. Początkowe objawy były takie, że ABS włączał się losowo. Po zapaleniu auta i przejechaniu z miejsca A do B świecił się. Po ponownym uruchomieniu silnika ABS gasł i było wszystko w porządku. Teraz ABS świeci się cały czas. Po zwarciu pinów 1 i 4 we wtyczce do diagnostyki miga jednostajnie jedynie kontrolka Check Engine. ABS niestety nie miga, więc nie mogę w ten sposób zdiagnozować usterki. Dysponujecie może rysunkiem poglądowym gdzie i jaki styki odpowiedzialne za ABS ewentualnie sprawdzić? Może problem jest błahy, a nie chcę bez wstępnego sprawdzenia wydawać pieniędzy na diagnostykę komputerową. Dziękuję za odpowiedź.

[ Dodano: 28-06-2014, 14:32 ]
Panowie,

W końcu zdiagnozowałem usterkę. Padł lewy tylni czujnik. Czy możecie podpowiedzieć czy z innych modeli Mitsubishi pasują czujniki do Lancera? Ewentualnie jakie zamienniki polecacie. Albo ja szukać nie umiem, albo w internecie faktycznie ciężko coś znaleźć.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

adam9101
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2015, 13:32   

Mechanik musiał mi rozwiązać ten sam problem ;xx

Odpowiedz do tematu