Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Głośniki
Autor Wiadomość
blackj 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi L200
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-09-2014, 11:46   Głośniki

Witam,
Orientuje się ktoś czy w mitsubishi l200 z 1999r są przeprowadzone kable od radia do drzwi przednich ? Jest tam puste miejsce na głośniki i chciałbym dołożyć bo oryginalne w desce są słabe.

skun37 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 2001 2.5TD
Wysłany: 22-12-2014, 00:31   

Tak idzie razem z kablami od szyb i centrala w wiązce :)

lappiotr 
Forumowicz

Auto: Pajero 2,6
Wysłany: 05-01-2015, 22:38   

W drzwiach głośniki w L200 to raczej standard

blackj 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 10-01-2015, 10:09   

@skun37 - Montowałeś może tam jakieś głośniki ? Mógłbyś podać model lub parametry i wymiary jakie powinien mięć aby wszedł w otwór drzwi ?

@lappiotr - Standard ? Mówimy o L200 99r. W dwóch egzemplarzach paczyłem i w drzwiach nie ma głośników, są tylko tu na dole w kokpicie (przed kolanami podczas siedzenia). Z drugiej strony ciekawe jak wyglądają oryginalne głośniki... :roll:

skun37 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-01-2015, 19:34   

Ja zrobiłem tak.... na początku byłem przekonany że mam głośniki w drzwiach z tyłu i z przodu... ale jak się szybko okazało z tyłu i owszem, ale przód siedzi w desce jakieś małe pierdziele. :) A drzwi to tylko maskownice i teraz.

Ja mam Hertz ESK 165 i potrzebne było wyciecięcie dziur pod maskownicami w boczku oraz dystanse (mogą być z mdf) lub oryginalne plastikowe takie jak z tyłu są. Otwory montażowe nie wypadają w tych samych miejscach co oryginał ale to nie problem bo plastik jest tam gruby i dobre śruby dobrze trzymają :)
Jeżeli brałbyś ESK co ogromnie polecam bo dzwiek jest mega to obowiązkowo wzmacniacz żadne radio tego nie uciągnie. Jest też opcja by nie szukać adapterów to zamontować z przodu ESK 2x z tyłu bez głośników i wtedy dystanse bierzesz z tylnych drzwi :)

blackj 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-02-2015, 21:00   

skun37, Dzięki za odpowiedź.

Jeszcze mam pytanie do Ciebie - pamiętasz może w których miejscach w tapicerce drzwi przednich są kołki/zatrzaski ? Chciałbym sprawnie zdjąć aby nie połamać czegos :)

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 14-02-2015, 07:14   

Więcej informacji znajdziesz w manualu:
:arrow: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=11979

blackj 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-02-2015, 20:55   

Bizi78, Dzięki wielkie :D

[ Dodano: 20-02-2015, 13:10 ]
skun37, Te przewody są zakończone jakąś złączką i wiszą gdzieś czy są zostawione same kable zawinięte w izolacje całej wiązki ?
Rozebrałem drzwi i nie widzę żadnych luźnych kabli, idzie gruba wiązka z której rozgałęzia się tylko na centralny, szybę i lusterko. Może mam jakąś uboższą wersje wyposażenia ?

skun37 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-02-2015, 16:24   

Hmm przewody powinny być w wiązce (u mnie były zakończone takim zalepionym plastikiem czy jakoś takoś) mniemniej zdecydowałem się trochę rozbudować car audio i pociągnąłem lepsze kable wzdłuż wiązki i tobie także polecam to rozwiązanie ;)
Pieprzenia się z przeciśnięcem tego co nie miara ale warto :)

Odpowiedz do tematu