Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pierścienie piast poszerzające
Autor Wiadomość
DariuszK 
Nowy Forumowicz

Auto: l200 Dakar
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-02-2015, 10:37   pierścienie piast poszerzające

Witam serdecznie :)
zamierzam założyć pierścienie poszerzające na piasty kół tak około 3-50 mm. Mam alu i chcę by wyglądała bardziej rasowo. :lol:

Czy macie jakieś doświadczenie w tym zakresie:
Jak się zachowuje miśka, czy ją rzuca na koleinach? Czy bardzo stracę na komforcie?
A może zacznę od tego czy warto?? :biggrin:

[ Dodano: 17-02-2015, 21:12 ]
Witam
Nikt z Was nie ma założonych dystansów? :) :) :) :D

przemo_wl 
Forumowicz
przemo_wl

Auto: mitsubishi l200, 2007r
Wysłany: 08-03-2015, 21:23   

witam
ja w swojej elce założone dystanse 6,5 mm jednak moja sytuacja jest trochę bardziej złożona
oryginalne 17 calowe felgi zamieniłem na 15 a dodatkowo nowe felgi mają inne osadzenie ET zamiast j17x7jj 38 mam 15x8jj 0
stąd ostatecznie zewnętrzna krawędź koła jest wysunięta na zewnątrz o 57,5 mm a wewnętrzna o 19,5 mm
początkowo nie miałem zamiaru zakładać dodatkowych dystansów jednak po założeniu mniejszych felg okazało się że z przodu o felgę ocierały mi zaciski hamulcowe i musiałem ja dodatkowo wysunąć na zewnątrz
teraz auto rzeczywiście wygląda bardziej rasowo ale koła wystają trochę po za obrys
co do komfortu jazdy to może rzeczywiście trochę inaczej auto wpasowuje się w koleiny ale nie mam jakiegoś strasznego odczucia innego rzucania niż na oryginalnych kołach

DariuszK 
Nowy Forumowicz

Auto: l200 Dakar
Wysłany: 17-03-2015, 22:02   

witam

dzieki za odpowiedz, czyli rozumiem ,że właściwie nie odczuje na komforcie jeżeli założe 4 cm poszerzenia? Ja mam kola 17 cali/

Odpowiedz do tematu