|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Grandis przekręcony licznik |
Autor |
Wiadomość |
mitsujp
Nowy Forumowicz
Auto: Ford
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-01-2016, 14:08 Grandis przekręcony licznik
|
|
|
Witam
Ostatnio dość intensywnie poszukuję benzynowego grandisa. Chcę podzielić się tym co zaobserwowałem i z czym się spotkałem, co może pomóc przy ewentualnej chęci zakupu przez inne osoby.
1. Grandis 2008 po lifcie ze Stargardu z przekręconym licznikiem
Grandis Stargard z OtoMoto
Ładnie wygląda na zdjęciach ale opis w ogłoszeniu nie zgadza się z rzeczywistością (brak czujników parkowania przednich, czujnika deszczu, zmierzchu, lusterka fotochrom. itp) - oczywiście to tylko błąd w opisie .
Sprzedawca opisuje, że auto sprowadzone jest z Niemiec (są też zdjęcia z niemieckimi tablicami), przebieg 176 tyś., brak książki serwisowej. W rzeczywistości Grandis pochodzi z Danii i po sprawdzeniu na duńskiej stronie do której znalazłem link na tym forum ustaliłem, że ostatni odczyt przy przeglądzie to 261 tyś. w czerwcu 2014 roku także dzisiaj może mieć UWAGA około 300 tyś. przebiegu.
2. Grandis z Poznania
Grandis z Poznania
Sprzedawca trochę dziwny i nerwowy. Auto w opisie 228 tyś, w rzeczywistości 238 tyś. Przed oględzinami w rozmowie tel. spytałem się m in. czy w aucie było palone, odpowiedź brzmiała oczywiście, że nie.
W pierwszej chwili po wejściu do samochodu poczułem charakterystyczny zapach, pan stwierdził, że się czepiam szczegółów itp. W zestawie brak haka holowniczego, jednej zaślepki i pod siedzeniem jakiś luźny czujnik zawinięty taśmą.
Może komuś przydadzą się te informacje.
Pozdrawiam
JP |
|
|
|
 |
Slaw
Forumowicz Śmigma

Auto: Sigma 3.0 V6 24v 93r
Pomógł: 18 razy Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 343 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 13-01-2016, 18:41
|
|
|
niezle,trzeba było na policje zgłosić |
|
|
|
 |
Paweł W.
Mitsumaniak
Auto: MSS 1,6 2002, Nissan Note 1,4
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Paź 2013 Posty: 433 Skąd: z Warszawy
|
Wysłany: 15-01-2016, 17:12
|
|
|
Witam,
Ja przymierzam sie rowniez do Grandisa( m.in.), czy wiesz moze, gdzie moge zweryfikowac przebieg auta z Niemiec, z Hanoveru?
Pozdrawiam
Pawel |
_________________ Pavcio SS1,6 |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 15-01-2016, 18:50
|
|
|
Paweł W. napisał/a: | Witam,
Ja przymierzam sie rowniez do Grandisa( m.in.), czy wiesz moze, gdzie moge zweryfikowac przebieg auta z Niemiec, z Hanoveru?
Pozdrawiam
Pawel | jeśli ma historię serwisową, to niech Ci da nr. z ostatniej wbitej pieczątki do ASO. Niemcy bez problemu odpowiedzą Ci na pytania, tylko musisz mieć jeszcze osobę która szprecha po Niemiecku. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Paweł W.
Mitsumaniak
Auto: MSS 1,6 2002, Nissan Note 1,4
Pomógł: 4 razy Dołączył: 28 Paź 2013 Posty: 433 Skąd: z Warszawy
|
Wysłany: 16-01-2016, 20:16
|
|
|
Dzieki, niestety gosc mowi ze nie jest handlarzem I niczego nie bedzie wysylal.
Moja Sw.Pamieci mama nazywala takich ludzi "orczyk".
Pozdrawiam,
Pawel. |
_________________ Pavcio SS1,6 |
|
|
|
 |
|
|