|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Grandis |
Autor |
Wiadomość |
avenged7fold
Nowy Forumowicz
Auto: Brak
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-06-2015, 17:35 Grandis
|
|
|
Przymierzam się do kupna Grandisa. Chciałbym się ogółem spytać na co uważać przy kupnie, co sprawdzić itp. Chciałbym też zaczerpnąć opinii na temat skrzyni biegów, a mianowicie lepiej wybrać manual czy automat? które jest trwalsze? Jak z regulacją zaworów (będzie gaz) |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 27-06-2015, 19:10
|
|
|
Cześć. Grandis w benzynie jest naprawdę ok. Nie ma zbytnio konkretnych słabych punktów. No może łożyska na skrzyni biegów w manualu, ale po ich wymianie latasz dalej. (obiawia się to takim chrzękotaniem przy puszczonym pedale sprzęgła) . Zawory będziesz przy gazie musiaĺ regulować pewnie co 30 dychy. To druga powiedzmy przypadłość, bo jak na czas nie zrobisz mogą się podeprzeć i głowica do roboty.
Co do skrzyni, to celowo wybrałem manual, bo automat sporo spowalnia to auto ( jeździłem przed kupnem jednym i drugim , ale i katalogowo zapis jest ,że prawie 2 s. na niekorzyść automatu), do tego automat pali również sporo więcej (jak wynika z wpisów forumowiczów), jednak jest to świetna skrzynia automatyczna (invecs ...poczytaj). Mimo swojej " małej" bolączki uważam że dobrze zrobiłem kupując manuala (naprwdę przy takiej niewielkiej mocy Grandisa i sporej wadze automat to muł).
Po za tym świetne,trwałe, duże, nienafaszerowane zbytnio elektroniką i nietuzinkowe auto ( co w tym segmencie uważam za rzadkość. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
|
|