Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CJ1A 1.3] Wymiana filtra paliwa
Autor Wiadomość
Tybek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma Mirage GDI 1.8 2002
Kraj/Country: UK
  Wysłany: 30-03-2007, 11:59   [CJ1A 1.3] Wymiana filtra paliwa

Wczoraj wybrałem się na wymiane oleju i filtrów, no i okazało się, że nie mają filtra paliwa do mojego modelu, dzwoniłem do sklepu z częściami i to samo... :( nie ma zamienników tylko oryginalne, ale nie do sprowadzenia. Jeszcze coś mówił, że niby w tych modelach filtry są montowane na stałe, ale to nie wydaje mi się możliwe, jak go widać pod maską za silnikiem :)

Szperałem trochę w internecie, ale nic konkretnego nie znalazłem. Jeśli ktoś już wymieniał filtr paliwa w tym modelu, to proszę podać z jakiej firmy był filtr i najlepiej numer katalogowy. Albo jakąś dobrą firme z częściami do mitsubishi w internecie, co by wysłali mi to do domu :)
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:47, w całości zmieniany 1 raz  

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 13:30   

Proszę bardzo
Oprócz tego oczywiście kupisz u naszego klubowego sprzedawcy, Marka Malika o loginie Japaneze. Kontakt do niego:
Marek Malik
telefon: (042) 215 44 02
GSM: 602 224 584
Mail: malikautoczesci@neostrada.pl

Absolutną bzdurą jest jakoby filtr paliwa był montowany na stałe. Tematy dotyczace wymiany przewijały się kilka razy - nawet tydzień czy dwa temu.

Tybek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma Mirage GDI 1.8 2002
Kraj/Country: UK
Wysłany: 30-03-2007, 14:04   

A producent? JC czy premium?
Chyba że to nie ma wielkiego znaczenia :)

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 30-03-2007, 14:52   

Ja u siebie zamontowałem JC i nie narzekam. Filtry to jedne z niewielu rzeczy JC, które można kupować. Reszta gratów JC to szmelc.

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-03-2007, 20:04   

Dzisiaj wymienilem filtr paliwa.Natrafilem tez na trudnosci w zakupie filtra paliwa ktory by mial odpowiednie koncowki do podlaczenia, okazuje sie ze od gory wkrencan byl na gwint a od spodu na zlacze podobne jak przy rurkach od przewodow hamulcowych " tez na gwint".
Rozwiazanie jest bardzo proste na juz i w przyszlosci. Za namowa mechanika zalozylem filtr paliwa "MANA" za 28 zł do silnikow z wtryskiem bezposrednim, do tego wezyk paliwowy 0,5m
7zl i 4 opaski slimakowe 4zl.
Filtr od gory polaczylem tym nowym przewodem bezposrednio do filtra "zaponialem dodac ze filtr ma obie koncowki na weżyk", a dol odcina sie zlacze zostawia cala rurke i laczy sie tym wezykiem paliwowym 15cm i na wezyku dokrecamy te opaski zaciskowe.
w przyszlosci wymiana filtra paliwowego tanio i bez zadnych problemow "filtr-28zł" i wszystko.

Odpowiedz do tematu