Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Rozrząd , Tarcze , Klocki , Łożysko Koła
Autor Wiadomość
revansan 
Nowy Forumowicz
Fanatyk0

Auto: Carisma 1.9 did 115KM
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-03-2015, 18:48   Rozrząd , Tarcze , Klocki , Łożysko Koła

Witam Panie i Panów , chciałbym prosić o pomoc w dobraniu odpowiednich części ( zamieszczonych w temacie) gdyż czeka mnie wymiana rozrzadu itp , chodzi mi o znalezienie części dość dobrych rynkowo ale nie drogich ( skromny student ) , jak wiadomo mechanicy lubia czasem tu i tam dodać sobie pare groszy na nie koniecznie dobrych częściach , nie mam zaufanego mechanika dlatego zwracam sie do was :) mile widziane byłoby rozpisanie poszczególnych cześci , moze dodanie również linków , po prostu nie znam sie na mechanice samochodowej az tak by np: na stronie INTER CARS ocenic jakość znalezionych przezemnie części.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 09-03-2015, 20:40   

Częsci do rozrządu jakości oryginału to Pasek zebaty DAYCO, napinacz SNR, pompa wody Aisin lub HEPU - częsci mozesz zakupić w sklepie specjalizujacym sie we francuzach bo silnik pochodzi z Renault

Klocki to w zasadzie Kashiyama lub ferrodo w miare korzystnie winny kosztowac, z tarcz to brembo, najlepiej jakbyś sie zorientował co Ci mogą w sklepie zaproponowac korzystnego i napisał a użytkownicy podzielą się swoimi opiniami ;-)

Łoyzsko koła to dobry i markowy produkt KOYO
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

revansan 
Nowy Forumowicz
Fanatyk0

Auto: Carisma 1.9 did 115KM
Wysłany: 09-03-2015, 21:29   

w odpowiedzi Brembo to koszt ponad 400 zł za tarcze na przod , ja znalazlem cos takiego , tylko w opisie jest na felge 14 ja mam 15 czyli te nie pasuja ? i nie wiem jak jakościowo : http://e-katalog.intercar...-hamulcowa.html

Klocki : https://www.motointegrato...e-abe-c15043abe

Rozrząd : http://allegro.pl/rozrzad...5076359417.html
niestety znalazlem dosc tani , mam nadzieje ze nie jest to najgorszy syf.

Carisma 1.9 DID 2003 rok

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 09-03-2015, 21:42   

Zestaw rozrządu to w miarę dobry zamiennik, co do tarcz i klocków to najlepiej byłoby się upewnić wg własnego auta - sprawdzić jaki wymiar masz u siebie, chociaż wydaje mi się, że możesz mieć większe tarcze
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

ReaperEzg 
Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma msx
Wysłany: 10-03-2015, 13:44   

Moim zdaniem to rozmiar 14 oznacza że to najmniejszy rozmiar felg jaki możesz założyć na te tarcze. Swoją drogą ładnie mi skromna cena za tarcze:)

sebkin 
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8 GDI LS 98'
Wysłany: 14-03-2015, 20:54   

Gorąco polecam tarcze nawiercane Rotinger + klocki Steinhof = 340zł. Przejechałem ponad 4tyś km i hamowanie jest o wiele lepsze od poprzednich ATE. Na przeglądzie siła hamowania wyszła o ponad 50kN większa w stosunku do ATE + Roadhouse

Odpowiedz do tematu