|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rozrząd , Tarcze , Klocki , Łożysko Koła |
Autor |
Wiadomość |
revansan
Nowy Forumowicz Fanatyk0
Auto: Carisma 1.9 did 115KM
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-03-2015, 18:48 Rozrząd , Tarcze , Klocki , Łożysko Koła
|
|
|
Witam Panie i Panów , chciałbym prosić o pomoc w dobraniu odpowiednich części ( zamieszczonych w temacie) gdyż czeka mnie wymiana rozrzadu itp , chodzi mi o znalezienie części dość dobrych rynkowo ale nie drogich ( skromny student ) , jak wiadomo mechanicy lubia czasem tu i tam dodać sobie pare groszy na nie koniecznie dobrych częściach , nie mam zaufanego mechanika dlatego zwracam sie do was mile widziane byłoby rozpisanie poszczególnych cześci , moze dodanie również linków , po prostu nie znam sie na mechanice samochodowej az tak by np: na stronie INTER CARS ocenic jakość znalezionych przezemnie części. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 09-03-2015, 20:40
|
|
|
Częsci do rozrządu jakości oryginału to Pasek zebaty DAYCO, napinacz SNR, pompa wody Aisin lub HEPU - częsci mozesz zakupić w sklepie specjalizujacym sie we francuzach bo silnik pochodzi z Renault
Klocki to w zasadzie Kashiyama lub ferrodo w miare korzystnie winny kosztowac, z tarcz to brembo, najlepiej jakbyś sie zorientował co Ci mogą w sklepie zaproponowac korzystnego i napisał a użytkownicy podzielą się swoimi opiniami
Łoyzsko koła to dobry i markowy produkt KOYO |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
revansan
Nowy Forumowicz Fanatyk0
Auto: Carisma 1.9 did 115KM
|
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 09-03-2015, 21:42
|
|
|
Zestaw rozrządu to w miarę dobry zamiennik, co do tarcz i klocków to najlepiej byłoby się upewnić wg własnego auta - sprawdzić jaki wymiar masz u siebie, chociaż wydaje mi się, że możesz mieć większe tarcze |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
ReaperEzg
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma msx
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 131 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 10-03-2015, 13:44
|
|
|
Moim zdaniem to rozmiar 14 oznacza że to najmniejszy rozmiar felg jaki możesz założyć na te tarcze. Swoją drogą ładnie mi skromna cena za tarcze:) |
|
 |
sebkin
Mitsumaniak

Auto: CARISMA 1.8 GDI LS 98'
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Maj 2011 Posty: 216 Skąd: Tomaszów Lubelski
|
Wysłany: 14-03-2015, 20:54
|
|
|
Gorąco polecam tarcze nawiercane Rotinger + klocki Steinhof = 340zł. Przejechałem ponad 4tyś km i hamowanie jest o wiele lepsze od poprzednich ATE. Na przeglądzie siła hamowania wyszła o ponad 50kN większa w stosunku do ATE + Roadhouse |
|
 |
|
|