|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Cari 1,8 GDI falują obroty i gaśnie - gdzie evoscan? |
Autor |
Wiadomość |
kiekusek
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,8 GDI 2001
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-03-2015, 11:35 Cari 1,8 GDI falują obroty i gaśnie - gdzie evoscan?
|
|
|
Od października 2014 jestem posiadaczką Cari rocznik 2001 z silnikiem 1,8 Gdi wersja po lifcie od tygodnia zaczely sie problemy, po wrzuceniu na luz np przy dojeździe na skrzyżowanie obroty zaczynają falować i spadają prawie do zera, nastepnie auto gaśnie, po podłączeniu pod komputer wyszły nieprawidłowości z ciśnieniem paliwa, mechanik zalecił wymiane filtra paliwa, ale kiedy dziś odstawiłam mu auto stwierdził, że moja cari nie posiada filtra paliwa (to możliwe?) i że mam kupić używaną pompę wtryskową ktora do tanich niestety się nie zalicza i nie ma gwarancji, że jej wymiana naprawi problem. Prosze o pomoc, czy ktoś miał podobny przypadek, co moze być powodem gaśniecia auta, dodam, że na wyższych biegach sprawuje się wzorowo, z przyspieszeniem także nie ma problemu.
Czy ktoś zna w okolicy Krzyża Wlkp lub Poznania (jutro jadę) dobrego fachowca który mógłby sprawdzić evoscanem parametry silnika, problemem może okazać się zapchany filterek, albo inny element który można by naprawić znacznie taniej i prościej bez konieczności wymiany pompy |
|
 |
|
|