|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJxA] Zerwana linka otwierania maski |
Autor |
Wiadomość |
bonkesku
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJ1A 98r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-03-2015, 10:14 [CJxA] Zerwana linka otwierania maski
|
|
|
Witam, prawdopodobnie mam urwana linkę od otwierania maski, było by wszystko ok ponieważ miałem po niedzieli jechać na wymianę końcówek drążków kierowniczych, przy okazji wymienili by ta linkę ale niestety rozladowal się akumulator i nie mam możliwości pod ładowania go. Teraz mam pytanie, jak ją otworzyć w miarę prosty sposób? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 27-03-2015, 19:48
|
|
|
Zgrabną rączką dostać sie od spodu zderzaka, najlepiej z kombinerkami co by odbezpieczyć pancerz z uchwytu i pociągnąc za stalową linke, trzeba dużo zgrabności i stalowych nerwów, ale do ogarnięcia |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
bonkesku
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJ1A 98r
|
Wysłany: 27-03-2015, 20:53
|
|
|
U mnie brak nerwów do takich czynności nie bardzo będę miał jak od spodu się tam dostać.. a może spróbować odkręcić zamek? 2 śruby są na widoku w szczelinie między zderzakiem a maską, gorzej z 3 która jest bardziej na dole... gdyby nie aku rozladowany to zostawił bym gosciowi u którego robie to myślę że by to ogarnął szybciej niż ja, no nic, spróbuję a jak nie to będę zmuszony odpalić go na "pych" żeby dojechać do niego... Ogólnie to pancerz z linka zwisa i mogę go kawałek wyciągnąć przez otwor koło zamka ale czy cos tym wskuram to wątpię.. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 27-03-2015, 20:58
|
|
|
Możesz spróbować, a może uda się zrobić prościej |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
|
|