Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAx 97-04] Galant 2.0, 1999r, kombi, bordowy, Gdańsk
Autor Wiadomość
obcy87 
Forumowicz

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-03-2015, 20:37   [EAx 97-04] Galant 2.0, 1999r, kombi, bordowy, Gdańsk

Witam. Jestem tu nowy ( ale pewnie jak kupie galanta to zostane na stałe :) ) i mam dylemat... chcę kupić samochód ale jak to w galantach ma (o dziwo) lekko pochrupane kielichy... Jestem prawie zdecydowany ale proszę o opinię... Wiem że błotniki z tyłu są zmienione. Samochód był też malowany w kilku miejscach ale prezentuje się pięknie. Gość chce 7500 pln-ów. Co powiecie znawcy??

http://olx.pl/oferta/mits...html#b898f42dae
Uploaded with fotem.pl

Uploaded with fotem.pl

Uploaded with fotem.pl

Uploaded with fotem.pl

Uploaded with fotem.pl

Uploaded with fotem.pl

Uploaded with fotem.pl

Uploaded with fotem.pl

Uploaded with fotem.pl
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 26-03-2015, 20:50, w całości zmieniany 1 raz  

Paweł84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: 24-03-2015, 21:04   

troszkę dużo skoro można kupić coś takiego za podobne pieniądze

http://ww3.autoscout24.de...2868?asrc=st|as

obcy87 
Forumowicz

Wysłany: 24-03-2015, 21:07   

tylko że nie widać co tam pod maską. Dwa ten nie ma LPG a to podstawa (dla mnie), w moim jest zmieniona skrzynia i łożyska na niej i ten jest 2,5 a to dużo....

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-03-2015, 21:12   

Paweł84 napisał/a:
troszkę dużo skoro można kupić coś takiego za podobne pieniądze

http://ww3.autoscout24.de...2868?asrc=st|as

A do Niemiec to za darmo pojedzie i mijajać granice auto cudownie się ocli i zarejestruje :badgrin:

Na przyszłośc proszę wklejać link do oferty

http://olx.pl/oferta/mits...html#b898f42dae

Przydałyby się jeszcze zdjęcia wnętrza, bo na oryginalnego sporta to nie wygląda ten egzemplarz

Kielichy do natychmiastowej naprawy bo wyglądają agonalnie, ciekawe jak reszta podwozia w aucie, skoro kielichy w tak zaawansowanym stanie rozkładu
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

obcy87 
Forumowicz

Wysłany: 24-03-2015, 21:16   

Właśnie nie chciałem dodawać linka żeby ktoś mnie nie ubiegł :P W środku seria bez szału ( czysto,welur itd) a komora silnika jest :) chodzi mi tylko o te kielichy. czy wystarczy łatka z góry i zakonserwowanie od spodu czy to grubsza akcja będzie??

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 24-03-2015, 21:19   

Nie wystarczy łatka, jest to dośc gruba robota, kielichy rozłażą sie na każdym łaczeniu fabrycznym nawet z fartuchem, od spodu będzie jeszcze gorzej, obyś sie nie zdziwił, jak za porządną naprawe kielichów obustronnie z malowaniem usłyszysz o dobrego blacharza cene nawet 1000zł.

obcy87 
Forumowicz

Wysłany: 24-03-2015, 21:23   

I to jest konkretna odpowiedź. Właśnie o to chodziło. Czyli tam jest rozumiem zamkniety profil który już został zeżarty i idzie dalej tak??

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 24-03-2015, 21:30   

Kielich z fartuchem w Galancie to bardzo złożona konstrukcja, po pierwsze od góry gdzie widać mase uszczelniająca ona się rozrywa co świadczy o tym, że wewnętrzne wzmocnienie rozpycha sie rdzą z zewnętrzną blacha, nastepnie trochę niżej w przód sa już dziury, tam jest konstrukcja profilowa pod mocowanie wahacza górnego i jak od góry jest dziura to od dołu napewno lepiej nie będzie, kolejne jest łaczenie kielicha z fartuchem które to trzeba albo rozwiercić i oczyścić albo odbudować.
Od spodu prócz wzmocnienia poprzecznego wahacza górnego pozostaje jeszcze wzmocnienie profilu górnego wokól amortyzatora oraz profil podłuzny do którego mocowany jest błotnik, z pewnoscią będzie zaatakowany przez rudzielca który urodził się z tytułu zasyfienia wzmocnienia poprzecznego wahacza górnego
Ostatnio zmieniony przez robertdg 24-03-2015, 21:31, w całości zmieniany 1 raz  

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 24-03-2015, 21:30   

Ja tam bym jednak proponował autko bez LPG i montaż po kupnie, na pewno autko bez LPG będzie miało mniejszy przebieg i dodatkowo taki stary gaz to często nic dobrego i bardzo często aby to dobrze jeździło, to trzeba w to trochę włożyć. Nie wiadomo też jak to było ustawione i czy silnik za bardzo nie ucierpiał przez zbyt ubogą mieszankę co też może się wiązać z remontem silnika - głowicy ale i tak zrobisz jak uważasz bo każdy może mieć własne zdanie na kupowanie auta ze starym LPG :)

Paweł84 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant
Wysłany: 24-03-2015, 21:37   

obcy87 napisał/a:
tylko że nie widać co tam pod maską. Dwa ten nie ma LPG a to podstawa (dla mnie), w moim jest zmieniona skrzynia i łożyska na niej i ten jest 2,5 a to dużo....

pod maska zapewne 2,5v6 :p , skoro TUV do 17 roku myślę ze będzie mniej skorodowany od tego , spalanie 2,5v6 nie różni się jakoś drastycznie, mnie sedan pali 9-10 litrów,

[ Dodano: 24-03-2015, 21:40 ]
dodam tez autko z ogłoszenia troszkę się sprzedaje , chętnych raczej brak

obcy87 
Forumowicz

Wysłany: 24-03-2015, 21:43   

Ok Panowie dziekuję bardzo. Mam rozeznanie. Na forum zostaję bo nie spocznę póki nie kupię Galanta :D zakochałem się w tym samochodzie i będę go miał!!! :D I to konkretnie ten model a jak mówi kolega Paweł84 skoro nie ma sporej róznicy w 2.0 i 2.5 to kto wie może sie na 2.5 skuszę :) Wiem niewiele o nim ale najważniejsze załapałem więc idę polować dalej :)

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Wysłany: 24-03-2015, 21:48   

Poczytaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 24-03-2015, 22:56   

A moze niech wlasciciel sie wypowie, patrzac na ramki do blach wydaje mi sie ze tu zaglada :mrgreen:

McCoy 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi SE 2,5V6 /99
Kraj/Country: Germany
Wysłany: 24-03-2015, 23:02   

robertdg napisał/a:
Przydałyby się jeszcze zdjęcia wnętrza, bo na oryginalnego sporta to nie wygląda ten egzemplarz
nie bylo SE w takim kolorze.

eremita 
Mitsumaniak

Auto: Outlander III DID
Wysłany: 24-03-2015, 23:11   

chociaż jestem zdania że 2,5 i lpg samemu założyć to na miłość Boską proponujcie coś w cenie albo napiszcie że ma dołożyć bo z całego tematu wychodzi sprowadź 2,5 i załóż lpg
przywiezienie z 1500
rejestracja 2000
koszt LPG najmniej 3000
to razem 6500

A kolega pokazuje samochód za 7500 i pewnie jeszcze coś do stargowania np 500zł czyli wychodzi że musi kupić w DE samochód bez rdzy za jakieś 120 ojro

Odpowiedz do tematu