|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
klimatyzacja, łożysko koła, przewód do wzmacniacza |
Autor |
Wiadomość |
kamel1015
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Lancer Kombi Sport
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-03-2015, 19:43 klimatyzacja, łożysko koła, przewód do wzmacniacza
|
|
|
Witam wszystkich. Nareszcie doczekałem się własnego samochodu "z wyższej półki" jakim jest Lancer Combi Sport 2.0 LPG z 2004roku. Mój poprzedni samochód był mały, a na wyposażeniu dodatkowym miał elektryczne szyby. Mam pytanie odnośnie klimatyzacji. Gdy włącze klimatyzacje, obroty spadają lekko w dół. Czasami zdarza się raz na dziesięć razy że auto zgaśnie po wciśnięciu sprzęgła. Pytałem znajomych i twierdzą że to normalne że samochód jest słabszy, falują obroty i może zgasnąć. Ale jest to trochę niepokojące, szczególnie gdy skręcam mocniej a auto nagle gaśnie i brakuje wspomagania.
Drugie pytanie dotyczy łożyska w kole. Gdy jadę powyżej 90km/h słychać wycie/buczenie. Słychać je głośniej gdy skręcam w lewo, natomiast gdy skręcam w prawo ucicha. Domyślam się że jest to prawe łożysko koła. Zgadza się?
Moje trzecie pytanie dotyczy kabla do wzmacniacza. Mam 21 lat i jeszcze nie wyrosłem z bum bum w bagażniku . Kabel ma iść od akumulatora do bagażnika. Grubość kabla to około 5mm. Jak mogę przedostać się z pod maski do kabiny? Nie chce wiercić otworu w grodzi bo kabel mi się tam przetrze co może spowodować zwarcie. W poprzednim autku kabel puściłem w gumowej osłonce, która była obok wiązki kabli. Czy są jakieś sprawdzone miejsca gdzie ten kabel mogę bezpiecznie puścić? |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 26-03-2015, 21:31
|
|
|
Po właczeniu klimatyzacji obroty poowinny być podbijane a samochód nie powinien miec tendencji do gaśnięcia, do sprawdzenia przepustnica, krokowiec oraz sterowanie biegiem jałowym
kamel1015 napisał/a: | Drugie pytanie dotyczy łożyska w kole. Gdy jadę powyżej 90km/h słychać wycie/buczenie. Słychać je głośniej gdy skręcam w lewo, natomiast gdy skręcam w prawo ucicha. Domyślam się że jest to prawe łożysko koła. Zgadza się? | Bardzo możliwe
Co do kabla audio, polecam zajrzeć tutaj http://forum.mitsumaniaki...35545d1283485fc |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 27-03-2015, 06:50
|
|
|
kamel1015 - ja nie czuję klimatyzacji przy silniku 2.0. Nie wiem jak we wcześniejszych modelach, ale przy tych z automatyczną po wciśnięciu gazu do końca elektronika i tak wyłącza klimatyzację na czas tego przyspieszania... A rusza się wręcz łatwiej bo obroty są o jakieś 100 wyższe. Na pewno coś z tym trzeba zrobić. |
|
|
|
 |
|
|