Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[cj0 1.3]Skrzypienie w prawym kole
Autor Wiadomość
alientomek 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt Sprint CJ0 99
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 29-03-2015, 18:16   [cj0 1.3]Skrzypienie w prawym kole

Witam,
Jeszcze się nie uporałem z szarpnięciami na 2-gim biegu a tutaj kolejny problem. W piątek wymieniałem opony na letnie. Jak wracałem słyszałem jakieś skrzypienie ( jak stara kanapa :) ). Myślałem że to opony w bagażniku tymczasem jest inaczej. Skrzypienie jest mocno słyszalne jak podnoszę prawe nadkole. Możliwe że jak koło poszło w dół przy podnoszeniu zostało coś uszkodzone ? Albo to gumki stabilizatora, może poprzedni właściciel potraktował je WD40 które się ulotniło po ostatnich ulewach ? Czy jak podniosę koło na lewarku będę miał dostęp do tych gumek, jak myślicie ?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 29-03-2015, 19:07   

Mozliwości może być sporo, tulejka, sworzeń, końcowka drazka, trzeba dokładnie sprawdzić/zlokalizować, nasmarować albo wymienić wadliwą część.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

alientomek 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt Sprint CJ0 99
Wysłany: 29-03-2015, 19:14   

Ok, m-ca temu byłem zrobić przegląd. Było wszystko ok, akurat po wymianie opon coś poszło... :/, chyba podjadę na stację. Faktycznie bez wejścia pod samochód chyba będzie trudno cokolwiek powiedzieć.

[ Dodano: 08-04-2015, 18:49 ]
Byłem u mechanika : sworzeń lub łożysko.
Pojechałem do diagnosty : sworzeń ale nie jest pewien.

Szkoda gadać, we wtorek oddaję do mechanika, będzie szukał. Oby nie wymienił wszystkiego co może generować ten wkurzający dźwięk.

Problem w tym że trzymając części nic nie przenosi drgań i ciężko to namierzyć.

[ Dodano: 15-04-2015, 12:45 ]
Rozkręcono wszystko i wszystko też nasmarowano.
Skrzypienie zniknęło. Ufffff - wczoraj jeździłem bez radia. Taka cisza i spokój :)

Odpowiedz do tematu